Felveteli

Három képzési helyszínen várja a továbbtanulni vágyók jelentkezését az SZTE Mérnöki Kara

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán 2023. szeptemberében induló egyes képzéseit Szeged mellett Békéscsabán és Orosházán is választhatják a felsőoktatásban továbbtanulni vágyók.

A már több, mint 60 éves múltra visszatekintő SZTE Mérnöki Kar Szeged mellett további 2 helyszínen kínál képzési lehetőségeket. Békéscsabán levelező tagozaton gépészmérnöki és mechatronikai mérnöki, Orosházán gépészmérnöki alapképzési szakokat választhatnak a felsőoktatásban továbbtanulni szándékozók.


Szegeden továbbra is választhatnak a jelentkezők a nappali, illetve a levelező tagozat között. Szegeden idén 6 alapszintű; BSc képzést és 5 mesterképzési; MSc szakot hirdetett meg a Mérnöki Kar. Az alapképzési szakok mind 7 félévesek, melyek a következőek: élelmiszermérnöki, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki, műszaki menedzser, gépészmérnöki, mechatronikai mérnöki, ipari termék- és formatervező mérnök szakok. A mesterképzési szakok pedig 4 félévesek, azaz 2 évnyi képzési időt jelentenek, melyek a következőek: élelmiszermérnöki, élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnöki, műszaki menedzser, gépészmérnök és mechatronikai mérnök MSc szakok. A 2023/2024-es felvételi eljárással, meghirdetett képzésekkel kapcsolatban a következő linken találhatóak további információk.


A nappali tagozatra jelentkezők duális képzésben is folytathatják tanulmányaikat, mellyel értékes szakmai tapasztalatot gyűjthetnek már az egyetem elvégzése mellett. Közel 70 duális partnerünknél, saját területükön piacvezető vállalatoknál, vezető szakemberektől lehet megtanulni az elméleti tudás gyakorlati alkalmazását. A munkabér megszerzése mellett a duális hallgatók vállalati környezetben tehetnek szert közvetlen hasznosítható gyakorlati tapasztalatokra, ismeretekre, amely előnyösen hat vissza az elméleti ismeretek elsajátítására.

A központi felvételi eljárásban jelentkezni kell a kiválasztott szakra és ezen felül jelentkezni kell a kiválasztott cégnél az általuk megadott eljárási rend szerint. A jelentkezőket a vállalatok behívják személyes elbeszélgetésre, amelyet követően értesítik a pályázót az eredményről. Duális képzéssel kapcsolatos tájékoztatónk a következő linken érhető el.


Szöveg: Újvári Gréta