Friss hírek

2023. február 03.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán 2023. szeptemberében induló egyes képzéseit Szeged mellett Békéscsabán és Orosházán is választhatják a felsőoktatásban továbbtanulni vágyók.

2023. január 30.

Több száz középiskolás látogatott el a Szegedi Tudományegyetem január 28-i nyílt napjára. A felvételizőket, szüleiket és a középiskolai intézményvezetőket, tanárokat képzési kiállítás és tájékoztató előadások várták, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság szervezésében.

2023. január 10.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói, Király Miklós (SZTE-ÁJTK) és Szabó Gábor (SZTE-MK) 2022-ben országos bajnokságot nyertek kormányos kettesben, valamint az U23-as Európa-bajnokságon negyedik helyezést értet el együtt. Korábban sikeresen szerepeltek ifjúsági világbajnokságon és olimpiai reménységek versenyén is. A sport szeretetéről, fontosságáról és az evezés hátteréről kérdeztük őket.

2022. december 31.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának oktatójával és kutatójával beszélgettünk kutatási témáiról és a fiatalok számára szánt ösztöndíjlehetőségekről.

2022. december 16.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán 2022. december 8-án rendezték meg a kari műszaki Tudományos Diákköri Konferenciát. Ez alkalommal hat szekcióban mérték össze a versenyzők tudásukat: Környezet- és bioműszaki, mechatronika, műszaki és ökonómia tárgykörökben.

2022. december 07.

A kínai Ningbo University Sporttudományi Karának diákjai közül néhányan évek óta a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának vendéghallgatójaként folytatják biomechanikai tanulmányaikat. A PhD hallgatók témái között a sportcipőfejlesztések mellett más mozgásdinamikához kapcsolódó kutatások is szerepelnek, amelyek a sportban és a rehabilitációban is komoly, világszintű innovációkat hozhatnak.

2022. december 02.

2022. október 27-28. között került megrendezésre a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán tanuló Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub aktív tagjai számára rendezett kétnapos csapatépítő rendezvény.