A membrántechnika komplex alkalmazása vitamin- és aromadús élelmiszerek kíméletes és energiatakarékos előállítására
Gyümölcslevek besűrítésének és minőségének optimalizálása membrántechnika segítségével, beleértve a legújabb membrántechnikát
Nagyhatékonyságú oxidációs eljárások az élelmiszeriparban
Műszaki vizsgálatok és műszaki diagnosztika
Mezőgazdasági eredetű termékek hőfizikai paramétereinek meghatározása újszerű mérési és kiértékelő módszerekkel konduktív, konvektív és mikrohullámú hőkezelések során
Aero-vibrofluid rétegben létrehozott agglomerátumok gyorsan oldódó tulajdonságainak változásai a rezgésjellemzők függvényében, különös tekintettel a vibráció időbeni lefutására
Szegedi Tudományegyetem Integrált technológiai rendszer kifejlesztése a megújuló energiaforások környezetbarát hasznosítására (INTERMEGENERG)
Étkezési Túrókészítmények termékválaszték bővítése, új feldolgozási, tartósítási és minőségbiztosítási eljárások alkalmazásával
SZTE Dél-Alföldi Agrártudományi Centrum "Az élelmiszer-előállítás és forgalmazás környezetterhelésének csökkentése"
Magyar halászati ágazat biológiai és technológiai alapjainak minőségi fejlesztése
A kombinált energiaterű anyagkezelés műveleti paramétereinek optimálása korszerű kísérlettervezési, matematikai statisztikai és számítástechnikai (biometriai, kemometriai, ökonometriai) módszerek alkalmazásával
Az élelmiszerbiztonság javításának lehetőségei, a peszticiddel kezelt búzák esetében
A Körös-Tisza-Maros régió sikeres élelmiszeripari vállalkozásaiért
Minőségmegőrző és környezetkímélő feldolgozási technológiák kialakítása a hús- és baromfiiparban
Élelmiszertudományi oktatás EU integrációja
Élelmiszeripari szakképzés harmonizációja
Élelmiszerbiztonságot szolgáló, EU kompatibilis biztonsági szerelvény kifejlesztése
A vezetői döntéshozatalhoz szükséges adatok és forrásaik felmérése, elemzése és rendszerezése a dél-alföldi régió nagy- és közepes méretű élelmiszeripari vállalatainál
Balatoni haltermékek piacorientált kifejlesztése és egészségmegőrző innovációja
Béta-glukozidáz enzimek kettős felhasználása funkcionális élelmiszerek létrehozásában: a szervezet számára hasznosítható aktív aglikonok felszabadítása, és prebiotikus oligoszacharidok szintézise
Modern felsőoktatási tartalmak, programok és képzési módszerek kidolgozása a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök képzésben
A gyógy- és fűszernövények biodiverzitásának és hasznosításának legjobb gyakorlatára épülő csererendszer kidolgozása fenntartható vidékfejlesztés mellett
BIO-PELLET: Mezőgazdasági és erdőgazdasági melléktermékek hatékony energetikai hasznosítása
Kettős hő hasznosítású termálvízfűtésre alapozott vastagrétegű szárítórendszer kifejlesztése.
L(-) almasav alapú biopolimerek előállítása és azok felhasználási lehetőségei a gyógyászatban és az élelmiszeriparban
Kutatási együttműködés innovatív haltáp kifejlesztésére az egészséges élelmiszerek elterjesztése céljából a régióban.
Biomassza tüzelésű kazán, hőcserélő és szárító rendszer kifejlesztése szemestermény szárításhoz
Határon átnyúló biopiac népszerűsítése, szervetzése és fejlesztése
Agrár- és élelmiszeripari szakképzési háló projekt továbbfejlesztése
Bioélelmiszer hálózatok kialakítása a Dél-Alföldön
Közösségfejlesztés alternatív jövedelemszerzési lehetőségekkel