Bezár

Hírarchívum

medikor_2023_07_18_Biro-Varga_foto_002.jpg

Új, hazai orvostechnikai fejlesztés kerül piacra, bemutatták a Medicor fejlesztését A MASSVENTIL® mobil kórházi rendszert

Új, hazai orvostechnikai fejlesztés kerül piacra, bemutatták a Medicor fejlesztését A MASSVENTIL® mobil kórházi rendszert

2023. július 20.
4 perc

Prof. Dr. Bíró István dékán úr vendégként vett részt 2023. július 18-án Budapesten a MEDICOR Elektronika Zrt. által kifejlesztett új orvostechnikai termékek bemutatóján, és az új gyártócsarnokának ünnepélyes átadásán.

Prof. Dr. Bíró István dékán úr vendég volt a 2023. július 18-án Budapesten a MEDICOR Elektronika Zrt. által kifejlesztett új orvostechnikai termékek bemutatóján, és az új gyártócsarnokának ünnepélyes átadásán melyeket a Pénzügyminisztérium - Egészségipari Támogatási Program segítségével valósult meg. A rendezvény díszvendége Varga Mihály pénzügyminiszter volt.

Az ünnepélyes programot Steiner András vezérigató-helyettes nyitotta meg, utána Dr. Steiner Arnold elnök-vezérigazgató úr mondott köszönőt és Varga Mihály Pénzügyminiszter ünnepi beszédét hallgathatta meg a közönség. Az ünnepségen részt vett Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, Jenei Zoltán, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgatója, Dr. Demény Ádám a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság főigazgatója Farkas Bertalan első magyar űrhajós, valamint a MediKlaszter elnökség tagjai, a MEDICOR dolgozói és beszállító partnerei.

Az ünnepi beszédben elhangzott, hogy a Kormány célkitűzése az Egészségipari Támogatási Programmal a egészségipar megerősítése annak érdekében, hogy járványhelyzetben a globális ellátási láncok megszakadása esetén is biztosítható legyen az egészségügyi ellátás. Ennek megvalósítása érdekében szükséges volt a hazai vállalkozások beruházásainak és kísérleti-fejlesztési tevékenységeinek támogatása. A program jelentős mértékben járult hozzá a hazai egészségipar megerősítéséhez, az egészségipari eszköz gyártás határon belül tartásához, a hazai gyártóhelyek számának emelkedéséhez, kapacitásainak bővítéséhez, ezáltal a magyar gazdaság növekedéséhez és modernizációjához.

A célokat figyelembevételéve a MEDICOR projekt kiemelten sikeres volt. Eredményes kutatási-fejlesztési, tervezési, szervezési munkával megalkottak egy, bárhol, bármikor felállítható mobil kórház és lélegeztető rendszert. Magas szintű innovációs eredmény, hogy fejlesztések eredményét a termékrendszert forgalomképessé tették, amely értékesíthető a hazai és a nemzetközi piacokon egyaránt.

A rendszerhez illeszkedik egy konténerben elhelyezett egyedi technológia, amely bárhol, bármikor a helyi levegőből előállítja az orvosi tisztaságú oxigént, és a sűrített levegőt. Ez a rendszer önálló áramtermelő generátorral is rendelkezik.

A MASSVENTIL® mobil rendszerhez kifejlesztettek, és minden sürgősségi ágyhoz beépítettek egy un. DATACONTROLERT, amely digitálisan, folyamatosan gyűjti a páciens, és az ágy körüli összes készülék adatait, ezeket egy központi szerverre küldi, tárolja, megjeleníti. Ennek az adatgyűjtésnek/megjelenítésnek nagy előnye: (1) minden páciens állandó őrzés alatt van, (2) az orvos/nővér azonnal tudja melyik ágyhoz kell odamennie, (3) szabadon kiválaszthatja a legkritikusabb pácienst állandó megfigyelésre, ami növeli az egészségügyi személyzet hatékonyságát, miközben jelentősen javul a betegbiztonság!

A MASSVENTIL® mobil kórházi rendszer alkalmazható békeidőben (pl. intenzív kórházi szobák felújítása, vagy folyékony oxigéntartály cseréje/javítása esetén), valamint alkalmazható vészhelyzet esetén (katasztrófa, járvány, háború esetén – mobil, intenzív, pandémiás önálló és/vagy kiegészítő kórházként).

A pályázat keretében a MEDICOR fejlesztői létrehoztak továbbá egy önállóan is forgalomképes csecsemő és felnőtt mechanikus lélegeztetőt (CIPAP), amely kiválóan egészíti ki az újszülött-gyógyászati termékcsaládjukat.

A fejlesztés mellett, jelentős saját erőből elkészült az új gyártó-fejlesztő csarnok mely kiemelkedően energiatakarékos és a legmodernebb technikáikkal és technolódiákkal van felszerelve. A csarnokba A MEDICOR Zrt. a beruházással 50 új munkahelyet hozott létre, és lehetőséget teremtett további ötven fő foglakoztatására.

A fejlesztések, a beruházás nagymértékben hozzájárul a MEDICOR versenyképességének, a gyártásminőség javításához, a telepített robotrendszerek és a 3D nyomtatású alkatrészgyártás is segíti ezt.

MEDICOR név és a MEDICOR termékek ismertek és elismertek világszerte. Több mint száz országbansegítik az újszülöttek életének kezdetét évtizedek óta, 2009-től az ENSZ segélyszervezetek is a MEDICOR készülékeit választják.

Ahhoz, hogy a hazai orvostechnikai gyártás a világ élvonalában maradhasson a meglévő több évtizedes szakmai tapasztalat, a tudás, a dolgozók, és beszállító partnerek által elvégzett kiemelkedő szakmai munka mellett, a kor elvárásainak megfelelő technológiai környezet biztosítása is elengedhetetlen. Ezzel a céllal fejleszti folyamatosan a Medicor vezetése a kutatás-fejlesztés, az innováció és a gyártás, valamint a kereskedelem vállalati feltételrendszerét.

A MEDICOR Zrt. számára kiemelten fontos a jövőbe tekintő gondoskodás, és vészhelyzeti eszköz ellátás támogatása, ezért a jövőben is folytatni kívánja a felelős társadalmi szerepvállalását és a legmodernebb technológiákat alkalmazza az műszereinek kifejlesztésében, mindezt az újszülöttek, koraszülöttek, a páciensek halálozásának csökkentése érdekében.



Fénykép, balról jobbra: Prof. Dr. Bíró István, dékán, Steiner András vezérigató-helyettes, Dr. Steiner Arnold elnök-vezérigazgató, Varga Mihály pénzügyminiszter, Tóth Zsolt a Mediklaszter főtitkára.


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek