Banfi_Peter_Bonduelle_nyito

„Igaz nem vagyunk sokan, de épp ezért összetartó és jó a csapat” – interjú Bánfi Péter műszaki menedzser BSc szakos hallgatónkkal

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán egyre népszerűbb a duális képzési forma. Ezúttal Bánfi Péter, műszaki menedzser BSc-s hallgatónkat kérdeztük a duális képzési lehetőséget illetően.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy miért döntött a duális képzési forma mellett, és milyen elvárásai voltak ezzel szemben műszaki menedzser hallgatónknak. – Szerettem volna látni, hogy az elméleti rész mit is takar a gyakorlatban. Elvárásaim; segítőkész hasonló végzettségű emberek tapasztalatai és támogatása. A lehetőségek; amellett, hogy már most elsajátíthatok hasznos technikákat, anyagilag is önállósodhatok – ismerhettük meg Bánfi Péter duális képzés mellett szóló érveit.


Banfi_Peter_1


Békéscsabán, a Bonduelle Central Europe Kft-nél sikerült elhelyezkednie műszaki menedzser szakos hallgatónknak az üzem anyaggazdálkodója mellett, ahol főként a beszerzési folyamatok és a raktározási rendszer adminisztrációs és lebonyolítási feladatait végzi. Sikerként éli meg, hogy folyamatos segítség mellett egyre nagyobb felelősségű feladatokat végezhet duális képzése során, emellett pozitív számára, hogy minden nyáron személyre szabott projektmunkákat csinálhat, ami által egyre jobban fejlődik.


Banfi_Peter_Bonduelle


Azt is megkérdeztük az SZTE Mérnöki Kar hallgatójától, hogy miért pont a mi képzésünket választotta. – Nagy múltú egyetem, magas színvonallal. Jó az egyetemi légkör és a színes programokkal szélesített képzés. Átláthatóak a dolgok a színterekben pl. CooSpace, Modulo, és könnyen megtalálhatóak az információk az online felületeken. Jó benyomást keltenek az oktatók sok gyakorlati példával színesített órái.


Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mennyire szereti Bánfi Péter az általa választott képzést, illetve hogy milyen nehézségekkel kellett szemebe néznie a hallgatói élet során. – Nagyon szimpatikus számomra a műszaki menedzser szak, mivel ötvözi a műszaki tudást és a gazdasági ismereteket. A képzés elején a hibrid, majd a teljesen online oktatás sajnos megnehezítette az első lépéseket, ezért a későbbiekben jobban oda kellett figyelni a folyamatokra. A szak elején nem igazán láttam miért lenne ez az én utam, de feladni semmiképp sem akartam, és ahogy haladtam előre 4-5. félév felé egyre jobban kezdtem megérteni az összefüggéseket és annál inkább elkezdett érdekelni az adott irány.


Az eddigi legjobb élményeként a Mérnöki Kari kollégiumi légkört hozta fel példának – Igaz nem vagyunk sokan, de épp ezért összetartó és jó a csapat, segítjük egymást. Emellett számos program teszi élménydússá a féléveket, mint például a kari disznótor, bográcsozás stb. – mesélt a Kari Kollégium összetartó légköréről.


Banfi_Peter_MK_koli


Műszaki menedzser hallgatónktól arra is választ kaptunk, hogy kiknek ajánlani az SZTE Mérnöki Kar képzését, illetve a duális képzési formát: – Bárkinek, akit érdekel a műszaki irány. A duális képzést főleg azok számára ajánlom, akik esetleg bizonytalanok abban, hogy ha elvégzik az adott szakot mit fognak csinálni a gyakorlatban, illetve hogy mi kell nekik a sikeres, jó munkához.


Szöveg: Újvári Gréta

Képek: Bánfi Péter