agreement

Újabb régiós szakképzőkkel kötött együttműködési megállapodást a Mérnöki Kar

A Mérnöki Kar kezdeményezésére ezúttal a Kiskunhalasi Szakképzési Centrummal, valamint a Gyulai Szakképzési Centrummal került aláírásra együttműködési megállapodás.

A megállapodást 2022. június 7-én a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum képviseletében Papp Gyula főigazgató, Csúzdi Zoltán kancellár és Bozár Sándor László kancellár helyettes, a Mérnöki Kar részéről dr. Bíró István, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar dékánja írta alá.


23_Kiskunhalas


A Gyulai Szakképzési Centrum részéről az együttműködési megállapodást Orosházán 2022. június 8-án kötötték, a Mérnöki Kar képviseletében eljáró dr. Bíró István mellett Kovács Zsuzsanna főigazgató látta el kézjegyével.


23_Gyula

 

A dél-alföldi régió fejlődését jelentősen befolyásolja a térségben működő oktatási és szakképző intézmények, centrumok, egyetemek munkájának összehangoltsága. A térség felemelkedésének egyik fontos eleme, hogy milyen lehetőségeket kapnak az oktatásban a térségben tanuló diákok. A most megkötött megállapodással az aláíró intézmények célja a Dél-Alföldi régióban élő fiatalok kilátásainak javítása elsősorban a piacképes szakképzettség megszerzésének támogatásával. Ennek érdekében a képző intézmények fontos feladatuknak tekintik a fiatalok érdeklődésének felkeltését a majdani elhelyezkedésüket biztosító mérnöki pályák iránt, valamint az általános természettudományi és műszaki ismeretterjesztés körülményeinek, és az iskolarendszerű képzés feltételeinek javítását. Az együttműködés fontos eleme, hogy a technikus végzettség megszerzése során elsajátított kompetenciák és tudás elismerhetők az egyetemi tanulmányok során, amennyiben azok megfelelnek a felsőoktatási intézmény által meghatározott követelményeknek.