Sikerrel zárult a nyílt nap Karunkon

2022. január 22-én személyes jelenléttel került megrendezésre karunkon a leendő hallgatókat tájékoztató nyílt nap.

A rendezvény során a résztvevők a Mechatronikai és Automatizálási Intézet, a Gépészeti Intézet, az Élelmiszermérnöki Intézet és a Biológiai Rendszerek Műszaki Intézete munkatársai segítségével közvetlen betekintést nyerhettek a Karon zajló képzések elméleti és gyakorlati aspektusaiba, a Tanulmányi Osztály munkatársainak tanulmányi tanácsadás keretében közvetlenül tehették fel beiskolázással kapcsolatos kérdéseiket, melyekre első kézből kaphattak választ, valamint a Kar duális partnereinek bemutatkozása révén tájékozódhattak a duális képzési lehetőség előkényiről.


A Mechatronikai és Automatizálási Intézet munkatársai Mechatronikai rendszerek és a robotika világa” című bemutatójuk során számos, a képzési programhoz szervesen kapcsolódó érdekességet mutattak be a leendő hallgatóknak, ezzel szemléltetve, mi mindennel foglalkoznak majd képzésük során. A látogatók betekintést nyerhettek a 3D nyomtatás, a programozható lego robotok és pneumatikai rendszerek, valamint az ipari robotok világába.

A Gépészeti Intézet munkatársai segítségével a pneumobil és eco-marathon autók kiállítását tekinthették meg, és betekintést nyertek a pneumobil versenyek izgalmas világába, a Mérnöki Kar csapatának eredményeibe, valamint a versenyekkel kapcsolatos távlati tervekbe. A hallgatók látogatásuk alkalmával tájékoztatást kaptak a képzések tartalmáról, a megszerzett tudás hasznosításának, gyakorlati alkalmazásának későbbi lehetőségeiről is, így a képzés során alkalmazott 3D szkenner, termokamera, CAD szoftverek és évközi feladatok bemutatóit kézzelfogható módon nyílt lehetőségük valós munkahelyi helyzetekhez, kihívásokhoz társítani.

Az Élelmiszermérnöki Intézet és a Biológiai Rendszerek Műszaki Intézete munkatársai részletes tájékoztatást tartottak az érdeklődők számára a képzés tantervi vonatkozásairól, és a széleskörű, elsajátítható tudás ismertetésével, a Kar által a tudás megszerzéséhez biztosított feltételek bemutatásával, valamint a képzések sikeres lezárásával elérhető elhelyezkedési lehetőségek felvázolásával teremtettek jelentkezésre kedvet a hallgatóságnak. Ennek során kiemelt figyelmet kapott a duális és kooperatív képzés, valamint a Mérnöki Karon működő szakkollégium bemutatása is.

A nyílt napon résztvevők a Mérnöki Kar duális partnerei közül is megismerhettek néhányat. A leendő hallgatóknak bemutatkozott a Linamar Hungary Zrt, valamint a Doherty Hungary Kft. is, akik az érdeklődőknek bemutatták cégük profilját, valamint a duális együttműködésben rejlő lehetőségeket.