Sikeres projekt beszámolókon van túl a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub

A Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub hagyományainak megfelelően, a COVID járvány miatti lezárások után, 2022. március 31.-én megrendezésre kerültek a projektzáró prezentációk.

A rendezvény nagy érdeklődés mellett került megrendezésre, a vállalat és a kar munkatársai mellett a Szakmai Klub újonnan felvett, valamint alumni tagjai is részt vettek. A Szakmai Klub 2017-18-as tanév 2. szemeszterében történt indulása óta 42 hallgató szakmai fejlődését segítette vagy segíti ma is. A klubtagok elhelyezkedési mutatói kiválóak, többen a cégcsoportnál dolgoznak, de más, a honi élelmiszeripart nagymértékben meghatározó vállalatnál is kaptak munkát az öregdiákok.

Hagyományosan, minden félévi projektet egy nagyszabású, a Mérnöki Kar és a Bonafarm Csoport vezetői és munkatársai előtt megtartott prezentációval zárja a Klub. Mivel az elmúlt három szemeszterben, a világjárvány miatt nem lehetett ilyen jellegű rendezvényeket sem tartani, így most három, féléves projekt feladat eredményeit egy rendezvényen mutatták be a hallgatók, kisebb csoportokban. A prezentációk előtt az eseményt Barok István, a Bonafarm Csoport üzletfejlesztési igazgatója, valamint az SZTE Mérnöki Kar dékánja, Dr. habil. Bíró István nyitotta meg.


szakkoli1


A prezentációk után, a kérdések és válaszok szekcióban nagy volt az érdeklődés a bemutatott témák iránt, majd a projektekben érintett három vállalat, a Pick Szeged ZRt., a Hungerit ZRt., valamint a Sole-Mizo ZRt. vezetői méltatták a hallgatók munkáját. Ezt követően a Szakmai Klub vállalati koordinátora, Barok István, valamint kari koordinátora, Dr. Szepesi-Bencsik Dóra köszönetüket fejezték ki a három szemeszter során, a hallgatók munkáját segítő kollégáknak, a cégcsoport és a kar nevében.

Ezek után, szintén a hagyományok szerint, állófogadás következett, melynek keretein belül a klubtagoknak lehetőségük nyílt kapcsolatot teremteni a vállalatok munkatársaival, vezetőivel. Mivel az alumni tagok jelentős része is részt vett a rendezvényen, a hallgatók egymás közötti kapcsolatai is épültek, hiszen a Klub alapítása óta kiemelten fontos az alumni tagok szerepe.


szakkoli2


A kari, vállalati és hallgatói visszajelzések alapján kiválóan sikerült a rendezvény. A hallgatók már az aktuális projekten dolgoznak. Remélhetőleg a járványhelyzet lehetővé teszi a következő záró esemény hasonló módon történő megrendezését.