pneumatics-gdc90e8f8f_1280

Pneumatikai szakmai képzés zajlott a Mérnöki Karon

Az automatizálástechnikában vezető szerepet betöltő Festo Kft. és a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara stratégiai megállapodásának keretein belül október első 2 hétvégéjén lezajlott az első szakmai képzés Bevezetés a pneumatikába címmel.

A tanfolyam a Mérnöki Kar D-épületében újonnan kialakított Pneumatika-hidraulika laboratóriumban került megtartásra, ahol a hallgatók 6 db Festo didactic pneumatikus próbapadon sajátíthatták el az új ismereteket. A nagy létszámú hallgatói érdeklődés miatt a tanfolyamot 2 turnusban (október 1-2, illetve október 8-9) bonyolították le a kollégáink. Egy tanfolyamon összesen 16 főt tudtunk fogadni, így összesen a két alkalmon 32 gépészmérnök és mechatronikai mérnök hallgató vehetett részt.


Screenshot_37


A 2 hétvége során a hallgatók megismerkedhettek az iparban használt pneumatikai megoldásokkal, azok tervezési és kivitelezési lehetőségeivel. Az elméleti fejezetek áttekintését követően a hallgatók 2-3 fős csoportokban összedolgozva ki is próbálták az újonnan megismert eszközöket, illetve felhasználták ezeket különböző feladatok megoldására, mint például: pneumatikus munkahengerek sebességvezérlése, időzítési feladtok, nyomásszint vezérelt kapcsolások. A 2 napos tanfolyamok végeztével a résztvevő hallgatók névre szóló elismerő tanúsítványt kaptak.


Screenshot_7


Ezen képzések fő célja, hogy a hallgatók versenyképes tudással lépjenek ki az egyetem kapuján, melyet a későbbiekben hatékonyan fel tudnak használni. Ebben az edukációban a Festo Kft. aktívan részt vesz az általa biztosított tanfolyamokkal, illetve oktatási eszközökkel. Közös célunk a szegedi egyetem mérnökhallgatói számára a megfelelő színvonalú szakmai életpályák kialakítása és a versenyképes szakképzettség megszerzése. Reméljük a hallgatók továbbra is meglátják ezekben a képzésekben rejlő lehetőséget és megszerezhető tudást, így a közeljövőben ismét sor kerülhet hasonló képzésekre.

A képzést szervező és lebonyolító kollégák Kis Zoltán és Mészáros Attila voltak. Köszönjük közreműködésüket!