PSAT

A tudományos élet kiválóságait fogadja az SZTE 2022-ben

A Szegedi Tudományegyetem ad otthont 2022-ben a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága tudományos konferenciájának.

A Pro Scientia Aranyérmesek Társasága (PSAT) 2021. november 24-ei Közgyűlésén tette közzé, hogy jövő évben a Szegedi Tudományegyetem adhat otthont a különböző szakterületek kiválóságai, a korábban PRO SCIENTIA Aranyérmet kapott kutatók részvételével zajló konferenciának.

 

A PSAT elnöke, Dr. Jedlovszky-Hajdú Angéla docens asszony bejelentését követően, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) képviseletében Bánáti Diána professzor asszony, a SZTE Rektori megbízottja, a Mérnöki Kar Tudományos dékánhelyettese méltatta a szervezet tudományos életben betöltött szerepét és megtisztelőnek nevezte, hogy a nemzetközi Quacquarelli Symonds (QS) ranglistán Magyarországon a legjobb universitas, az SZTE fogadhatja jövőre a rendezvényt.


IMG_4631


A közgyűlésen részt vett a díjat alapító OTDT új elnöke, Dr. Weiszburg Tamás is, aki kiemelte a szakmai szervezet tevékenységének társadalmi jelentőségét.

A konferenciát 2022. október 13-15-e között rendezi a SZTE az első PRO SCIENTIA konferencia 30 éves évfordulóján. A legkülönbözőbb tudományterületeken az elmúlt évtizedekben tudományos tevékenységükért PRO SCIENTIA Aranyérmet kapott kiváló magyar kutatókat látja vendégül az egyetem a világ minden tájáról.


 

A Pro Scientia Aranyérmesek Társasága egyesületi formában működő civil szervezet, amelynek fő célja, hogy elősegítse az aranyérmesek és más fiatal magyar tudósok szakmai kibontakozását. A szervezet két évente rendezi tudományos konferenciáját, ahol az aranyérmesek tartanak előadásokat olyan témákban, amelyek más tudományágak művelői számára is érdekesek lehetnek. A PSAT elkötelezett a tudományos utánpótlás nevelése, a tehetséggondozás mellett. Tevékenységében kiemelkedően fontos a fiatalok érdeklődésének felkeltése a tudományos ismeretek és a tudományos pálya iránt, a tudományos diákköri mozgalmakba való bekapcsolódás, a hallgatói életút tudatos tervezése valamint a tudományos-kutatói életpálya segítése.