csoportkep_1

CENETSIE partnertalálkozó a Mérnöki Karon

A Poznan University of Economics and Business vezetésével megvalósuló nemzetközi CENETSIE projekt keretében kerül sor 2021. november 8. és 10. között a projekt soron következő partnertalálkozójára, melynek házigazdája a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara.

A projekt 7 ország felsőoktatási intézményeinek részvételével valósul meg, a partnerek között olyan intézményeket találunk, mint a University of Economics (Prága), International Innovation Centre (Kiev), Czech University of Life Sciences (Prága), Slovak University of Agriculture (Nyitra), D. A. Tsenov Academy of Economics (Svishtov), University of Zagreb (Zágráb), valamint a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara. A partnertalálkozó résztvevőit a Kar nevében Dr. Bíró István dékán köszöntötte, a rendezvényen Karunkat Dr. Gál József külkapcsolati dékánhelyettes, Dr. Kis Krisztián és Dr. Nagy Sándor képviseli.


A „Storytelling and Movie Education” témát feldolgozó háromnapos partnertalálkozó során a résztvevők workshop keretében ismerkednek a storytelling oktatásban való alkalmazásának aspektusaival. Az első napon a „Storytelling in practice” blokk keretében a storytelling gyakorlati aspektusainak áttekintésére került sor. A résztvevők a második napon látogatást tesznek a Mérnök Kar Moszkvai körúti épületében, ahol Dr. Beszédes Sándor segítségével ismerkednek a Kar által az oktatáshoz biztosított laboratóriumokkal. A workshop témájához kapcsolódóan sor kerül egy stúdió látogatásra, melynek alkalmából a Juhász Gyula Pedagógusképző Karról Dr. Pusztai Virág fogadja a csoportot, majd a délutáni blokkban online előadás és gyakorlati workshop keretében a DaVinci Resolut 17 szoftver használatát sajátíthatják el. A partnertalálkozó a harmadik napon megrendezésre kerülő „Can storytelling be used in the work of an academic teacher?” című blokkal zárul.