ABB_Noi_mentorprogram_cim

ABB Női mentorprogram műszaki felsőoktatási hallgatóknak

Az ABB Kft., mint Kiíró, „ABB Női mentorprogram” elnevezéssel pályázatot hirdet a műszaki felsőoktatásban - az energetika és automatizálás területén - tanuló főiskolai / egyetemi női hallgató számára.


Pályázati felhívás

 

Programunk célja, hogy erősítsük a nők részvételét és növeljük munkavállalási kedvüket a műszaki vonalon, illetve lehetőséget biztosítsunk arra, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

A program során maximum 10 fő női hallgató kerül kiválasztásra. A programban résztvevő hallgató a Kiíró cég vezetői, vagy meghatározó szakemberei közül saját dedikált mentort kap, akikkel a félév során 5 alkalommal (személyes és/vagy online) konzultáción vehet részt. A nyertesek továbbá betekintést nyerhetnek egy multinacionális cég mindennapjaiba, gyárlátogatáson vehetnek részt, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, HR szakemberektől személyes és/vagy online konzultáció keretében tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, vagy akár gyakornokként aktívan részt vehetnek a munkában. Emellett megismerhetik, hogy milyen különböző életpálya modellek léteznek a műszaki területen.

 

 

Pályázati feltételek

 

Részvételi feltételek

Az alábbi feltételeknek megfelelő pályázókat várjuk:

  • 2. és 3. éves BSc, 4., vagy 5. éves MSc női hallgató
  • Középfokú angol nyelvtudás

Kizáró ok:

A Kiíró a pályázatra azon hallgatók jelentkezését fogadja el, akik a pályázati, és/vagy a nyertes időszakban az ABB versenytársánál szakmai gyakorlatot nem folytatnak és/vagy nem dolgoznak.

 

A pályázati dokumentáció:

  • Maximum 2 oldalas önéletrajz (magyar és angol nyelven)
  • 1 oldalas motivációs levél – mely tartalmazza, hogy a pályázó miért tartja érdekesnek a programot, milyen előnyöket lát, milyen hosszú távú tervei vannak a műszaki pályán (magyar és angol nyelven)

 

Határidők:

  • A regisztráció időtartama: 2020. szeptember 23. és 2020. november 13. között.
  • A pályázatról bővebb információ a http://new.abb.com/hu/karrier/lehetosegek/diakok weboldalon található
  • A pályázat beadási határideje: 2020. november 13.
  • A pályázatokat az ABB karrieroldalán keresztül az „ABB Női Mentorprogram”-ra történő jelentkezés formájában várjuk
  • A pályázati kiírással kapcsolatos kérdéseket írásban a kornelia.rada@hu.abb.com címen lehet feltenni Rada Kornélia, Talent Partnernek, 2020. november 13-ig. Az email tárgymezőben kérjük feltüntetni: „ABB Női mentorprogram”

 

A pályázaton nyertes:

  • A kiválasztott női hallgató 5 hónapon keresztül – 2021 január 1. és 2021 június 30. között – 5 alkalommal részt vehet a pályázati felhívásban részletezett programban, amelynek költségeit (étkezés, gyárlátogatás) Kiíró a nyertes pályázóval aláírásra kerülő szerződésben rögzítettek szerint viseli.
  • Azon vidéki hallgatóknak, akik nem gyakornokként vesznek részt az ABB mentorprogramban, a havi egyszeri konzultációra való eljutás költségét a Kiíró a MŰISZ Iskolaszövetkezeten keresztül, a MŰISZ Iskolaszövetkezet és a nyertes pályázó között aláírásra kerülő szerződésben rögzítettek szerint, utazási költség számla alapján téríti meg.
  • A pályázaton nyertest terhelő kötelezettség(ek) nem teljesítése a mentorprogramból történő kizárást vonhatja maga után.
  • Vállalja, hogy a havonta megrendezésre kerülő konzultációkon részt vesz.


Részletes pályázat kiírás megtekinthető ITT!


A 2020-as programról készült összefoglalónk elérhető itt:

https://new.abb.com/news/hu/detail/63764/hatodik-alkalommal-aratott-sikert-az-abb-egyetemi-noi-mentorprogramja

 

A 2019 tavaszi programról készült videónk pedig a YouTube-on megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=122nrlqEz2A