Tudományos Diákköri Konferencia a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán 2020. november 26-án online rendezték meg a kari Tudományos Diákköri Konferenciát. Ez alkalommal három szekcióban mérték össze a versenyzők tudásukat: élelmiszertudomány- és technológia, műszaki és ökonómia tárgykörben.

Az eseményt a Mérnöki Kar dékánja, Dr. habil. Bíró István nyitotta meg. A szakmai zsűri és a szekció titkárok lelkiismeretes munkáját megköszönte a rendezvény két főszervezője Dr. habil. Zsótér Brigitta a kar tehetséggondozásért felelős dékáni megbízottja és Joóné Muhi Piroska a Tudományos Diákköri Tanács titkára.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Hallgatói Önkormányzata biztosította a díjazottaknak a pénzjutalmat. Ezek átvételének módjáról a Mérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Kiss Sándor tájékoztatta a versenyzőket.

A Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub és a Bonafarm Csoport két különdíjat ajánlott fel, melyek átvételéről Dr. Bencsik Dóra adjunktus nyújtott tájékoztatást.


1a

2a


A díjkiosztó ünnepségen Joóné Muhi Piroska ismertette az eredményeket, ezt követően a maga és Dr. habil. Zsótér Brigitta nevében gratulált a versenyzőknek és a felkészítő tanáraiknak, valamint megköszönte a zsűri, a TDK szervezésében résztvevő kollégák áldozatos munkáját.

A rendezvény finanszírozásában közreműködött az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek rendezvényeinek támogatása” című és NTP-HHTDK-20-0001 számú pályázaton keresztül.


678