Erasmus

ERASMUS+ HALLGATÓI MOBILITÁS PÓTFELHÍVÁS

Pályázati határidő: 2018. szeptember 26. szerda 12:00 óra

 

 

Tisztelt Hallgatók!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Mobilitási Irodája (NMI) pótfelhívást tett közzé a 2018/2019-es tanév tavaszi félévére részképzésre és szakmai gyakorlatra BSc és MSc hallgatók számára.

 

A Mérnöki Kar hallgatóinak 4 hónapos külföldi támogatott ösztöndíjra van lehetőségük részképzés formájában azon partneregyetemekre, főiskolákra, amelyekkel az SZTE Mérnöki Kar szerződéssel rendelkezik. 2-3 hónapos külföldi támogatott szakmai gyakorlatra is pályázhatnak azon partneregyetemekre, főiskolákra, akikkel erre megállapodásunk van, illetve szakmai gyakorlat esetén vállalkozásokhoz is, melyekkel szerződtünk vagy szerződünk. A szerződéses időtartam 2 hónapnál rövidebb nem lehet! A hallgató nyilatkozik arról, hogy tanulmányaiba be szeretné-e számíttatni szakmai gyakorlatként (ennek feltételeiről a szakot gondozó intézetek adnak felvilágosítást) vagy nem (ekkor sokkal egyszerűbb a folyamat), illetve lehetőség van diploma utáni szakmai gyakorlatra is (még aktív jogviszonyos státuszban kell jelentkezni, de a kiutazás a záróvizsgát követően valósul meg).

 

A hallgatók aktív félévben kell, hogy legyenek a külföldi ösztöndíjuk alatt (kivéve a diploma utáni szakmai gyakorlatot), így tanulmányaik hossza emiatt nem hosszabbodik. Egy hallgató élete során maximum 12 hónapot vehet részt Erasmus ösztöndíjban BSc+MSc képzése során, akár részképzésben, akár szakmai gyakorlaton, de az összes támogatott hónapok száma a mértékadó. Az MSc hallgatók esetében a jogosultság számítása a maximális támogatható hónapok számáig (12 hónap) folytatódhat.

 

 

Kérem, hogy az érdeklődők tájékozódjanak az alábbi honlapon:

http://www.u-szeged.hu/erasmus/ vagy www.mk.u-szeged.hu (Erasmus)

 

 

Az ösztöndíjak elbírálása kari ajánlást követően egyetemi szinten történik.

 

 

Mérnöki Kar Erasmus tájékoztatója 2018. szeptember 13. csütörtök 11:30 II. kabinet (Mars tér 7.), de más időpontban is érdeklődhet a 203. sz. Erasmus Irodában

Hozza magával útlevelét vagy személyi igazolványát, adóazonosítóját, bankjának nevét és címét, valamint IBAN számlaszámát! Gondolja át, hová szeretne kiutazni, hogy előzetesen egyeztetni tudjunk!

 

Határidő: 2018. szeptember 26. szerda 12:00 óra. Amennyiben segítségre van szüksége, kérem, keressen! (email: galj@mk.u-szeged.hu telefon: 62/546-027, sürgős esetben tel.: 30/313-5873) Figyelem! A kari ajánlásról döntés még aznap megtörténik, ezért késedelem esetén jelentkezését csak a visszalépők helyett tudjuk elfogadni, melyre garanciát vállalni nem tudunk! Hasonló paraméterű hallgatók esetében a jelentkezési sorrend is számíthat!

 

Jelentkezési lapok letöltése: http://www.u-szeged.hu/erasmus/ (vagy kérje a 203. irodában!)

 

Partnerintézményeink tanulmányi célú mobilitáshoz:

http://www2.u-szeged.hu/erasmus/bilat/2018_2019/karok/bilat18_19_mk.html  

 

 

Sikeres pályázást kívánva, üdvözlettel:

 

 

 

 

Dr. Gál József

Erasmus koordinátor