cats

Megkezdte tevékenységét a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub

A Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub (DHT) fő feladata a legtehetségesebb hallgatók szakmai fejlődésének elősegítése. A Klub működésének intézményi hátterét a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara, míg vállalati hátterét a Bonafarm Csoport adja. A hallgatóknak lehetőségük van élelmiszeriparral kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismereteik bővítésére, valamint a Bonafarm Csoport tapasztalt szakembereinek köszönhetően vezetői ismereteik fejlesztésére. A szakmai klubba való bekerülés több lépcsős folyamat volt.


Az első felvételi időszakban a hallgatók beküldték az önéletrajzukat, valamint a motivációs levelüket. A második lépcső egy szakmai feladat megoldása volt, melyet a Bonafarm Csoport szakemberei adtak a hallgatóknak. A legjobb, legkreatívabb megoldásokat készítők meghívást kaptak egy személyes interjúra. Az interjúk alapján a Bonafarm Csoport, illetve a Mérnöki Kar képviselői kiválasztották azt a tizenkét hallgatót, akikkel megalakult a DHT. A választás rendkívül nehéz volt, hiszen nagyon magas színvonalú feladatmegoldások érkeztek, a jelentkezők felkészültsége kimagasló volt és elhivatottságuk is példa értékű. A Szakmai Klubba a következő hallgatók nyertek felvételt az első szemeszter 2017/2018. tanév tavaszi félévére: Almási Gábor, Bodor Máté, Figura Tímea, Kovács Klaudia, Matauschek Dénes, Nagy Enikő, Nyerges Lilla, Ritecz Ákos, Szerencsés Szabolcs, Takács Noémi, Tóth Dóra és Újvári Gréta. A tagok mindannyian nappali tagozatos Élelmiszermérnök BSc és MSc szakos hallgatók. Gratulálunk nekik a kimagasló teljesítményhez!


Az első összejövetel 2018. március 5-én volt, melyen Barok István, a Bonafarm Csoport stratégiai üzletfejlesztési vezetője köszöntötte a felvételt nyert hallgatókat, ismertette a szemeszter programját, valamint a felvett hallgatók közül kinevezte a senior tagokat, akik a többi tag munkáját koordinálják a féléves munka során. Habitusuk és felkészültségük alapján Nagy Enikő, valamint Szerencsés Szabolcs töltik be ezt a tisztséget. A munka koordinálása mellett fontos feladatuk a Bonafarm Csoport, valamint a Mérnöki Kar képviselőivel történő hatékony kapcsolattartás.

DHT1DHT2


A szemeszter fő témája egy, a Pick szalámi gyártástechnológiájával kapcsolatos projekt feladat kreatív és körültekintő megoldása. A hatékony munka érdekében 2018. március 7-én és 9-én a hallgatóknak lehetőségük nyílt Szegeden a Pick Szeged Zrt. Szabadkai úti szalámi üzemének megtekintésére. Az üzemlátogatás során a hallgatókat a szalámi mester, Függ István vezette körbe. Rengeteg hasznos információval gazdagodott mindenki, ez hozzásegíti a csapatot a projekt feladat hatékony és kreatív megoldásához.


A Szakmai Klub következő programja egy csapatépítő tanulmányút lesz a Bonafarm Csoporthoz tartozó MCS vágóhíd, valamint a Csípőteleken található Csodafarm megtekintésével, illetve szakmai workshoppal.

 

Ez úton is buzdítunk minden érdeklődőt, hogy kövessék a Szakmai Klub munkáját a honlapon, valamint a Facebookon keresztül! A következő szemeszterben ismét felvételt hirdetünk, ahová várjuk az elhivatott, érdeklődő hallgatók jelentkezését!

https://www.facebook.com/HuszkaTiborSzakmaiKlub/