Féléves beszámoló

Féléves beszámolót tartottak a duális képzésben résztvevő mérnök hallgatók

Féléves beszámolót tartottak az SZTE Mérnöki Karon duális képzésben résztvevő mérnök hallgatók 2018. február 22-23. napokon. A látványos és érdekes bemutatókra az NKM Áramszolgáltató Zrt. dísztermében került sor.

A hallgatók minden félévben bemutatják a duális vállalatoknál végzett munkájukat, diákon szemléltetve a gyakorlat során használt eszközöket, berendezéseket, programokat, a felmerülő problémákat és az azokra adott lehetséges megoldásokat. Tanulmányaik előrehaladtával mind komolyabb mérnöki munkát, és egyedi megoldásokat vázolnak fel.

Prof. Dr. Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes asszony megnyitó szavaival kiemelte a duális képzés jelentőségét, és gratulált a hallgatóknak többlet munkát jelentő tevékenységükhöz. NKM Áramszolgáltató Zrt. részéről Bally Attila vezérigazgató úr köszöntő üzenetét Anger Ottó Béla központi szolgáltatások igazgató tolmácsolta a résztvevőknek, majd Dr. Pálfi Géza energiatárolásért és hálózati pályázatokért felelős menedzser tartott egy szemléletes bemutatót az NKM Csoportról és annak műszaki-innovációs aktivitásáról.

Dr. Bíró István a kar dékánja elmondta, hogy míg a duális képzés 2015 évben való elindítása még kérdő tekintetekkel volt kísérve, addig mára már új, de jól bevált rendszerré nőtte ki magát.


Féléves beszámoló


A rendezvény két napján több, mint ötven hallgató számolt be szakmai feladatairól nyilvánosan. A három évfolyam hallgatóinak munkáiból pontosan látszott a szakmai útvonal bejárása, a feladatok egymásra épülése, a karon tanultak felhasználása és gyakorlatba való átültetése. Első napon a műszaki képzési területhez tartozó szakon tanulók adták elő munkájukat, és azokat Dr. Péter Szabó István Mérnöki Duális Képzési Központ vezető bírálta szakmailag, míg második napon az agrár képzési területhez tartozó élelmiszermérnök szakon tanulók tartottak előadásokat Prof. Dr. Véha Antal egyetemi tanár szakmai hozzászólásaival. A jelenlevő duális partnercégek képviselővel folytatott kerekasztal beszélgetések során új ötletek is felvetődtek, amelyek a jövőbeli, még sikeresebb együttműködést segíthetik elő.

 

Féléves beszámoló


Képgaléria.

Az SZTE Mérnöki Kar duális partnervállalatait megtalálhatók itt.

 

 

A rendezvény a Szegedi Tudományegyetem EFOP-3.5.1-16-2017-00004 „Duális és kooperatív

képzések és azokat támogató szolgáltatások fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen” című

projektjének keretein belül valósult meg.