kutatok_ejszakaja

Miről is szólt a Kutatók Éjszakája intézményünkben?

Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának szeretné bemutatni a kutatás és fejlesztés (K+F) nélkülözhetetlenségét. Célja a fiatalság érdeklődésének felkeltése az innováció iránt.


Az idén a Szegedi Tudományegyetem több mint 350 oktatója, kutatója és hallgatója 302 programot szervezett a nagyközönség számára.

 

Az SZTE Mérnöki Karon a máskor nem látogatható laborokba és az ott zajló kutatásokba szeptember 29-én betekinthettek az érdeklődők. Ezen az estén az általános iskolás tanulóktól a 78 éves nagypapáig mindenki részt vett az oktatók által tartott 4 előadáson:

  • Mérnöki szemléletű víztisztítás (Dr. Kertész Szabolcs PhD. Folyamatmérnöki Intézet) (fotók)
  • Látogatás az autóiparba - PLC-k, méréstechnikai és anyagvizsgálati érdekességek (A makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. közös programja karunk Műszaki Intézetével) (fotók)
  • Műszaki diagnosztikai vizsgálatok (Forgács Endre, Vecseri András Műszaki Intézet) (fotók)
  • Barangolás a mechatronika játszóterén (Dr. Gogolák László, Dr. Simon János, Csikós Sándor, Sarcevic Péter, Bálint Ádám, Mészáros Attila, Dr. Sárosi József Műszaki Intézet) (fotók)


A programok 17:00-19:00 között zajlottak. Nagy volt az érdeklődés, összesen több mint 100-an jöttek el a programokra.

Látványos és érdekes programokkal jövőre is várja a Mérnöki Kar azokat, akiknek megtetszett a rendezvény, illetve azokat is, akik idén nem tudtak eljönni.