tordelo2017_borito

Kiválóan szerepeltek hallgatóink a VIII. TörDELŐ tésztahíd építő versenyen

VIII. TörDElő Tésztahíd Építő Versenyen gépész- és mechatronikai mérnök hallgatókból álló újonc csapataink kiváló eredményeket értek el.


A Debreceni Egyetem Műszaki Kar egyik legnagyobb rendezvénye az évente megrendezett TörDElő névre keresztelt tésztahíd építő, majd törő verseny. A rendezvény 2017. március 1-jén a Nagy Géza termeben kapott helyet.


A versenyt eredetileg gépészek találták ki valamelyik országban, ezt vették át az építők. A versenykiírás alapján a csapatok maximum egy kilogramm tészta felhasználásával egy méter fesztávú hidat építettek, majd terhelték.

A súlyterhelés során a legjobban megépített hidak szinte szétrobbantak a versenyen, aminek az az oka, hogy minden részük egyszerre kapta meg a terhelést és egyszerre is adta fel a munkát. A kevésbé szimmetrikus hidak nem annyira látványosan, inkább egyszerűen eltörtek, szétreccsentek a súly mennyiségétől.


Idén összesen 11 csapat indult a tésztahíd építő versenyen, Karunkat két csapat is képviselte. Mindkettő csapatunk újoncként indult és kiváló eredményt ért el:


3. helyen végzett a Bundik Balázs, Kenéz Barbara, Sajtos Máté Miklós ( 220,7 kg) alkotta SZTE MK A csapat, illetve

7. helyen végzett a SZTE MK B csapat: Debreceni Lajos, Farkasné Egri Beáta, Farmasi Csaba (77,6 kg).



A csapatok tésztahídjairól, illetve a versenyről alábbiakban tekinthető meg egy rövid videós beszámoló:


SZTE-MK A csapat ( 220,7 kg)



SZTE MK B csapat (77,6 kg)


Gratulálunk mindkét csapatnak a kiváló eredményhez!