SZTE_MK_Pneumobil2

Ismét kettős dobogó a kecskeméti Pneumobil Gálafutamon

Sikeresen szerepeltek a Tudományegyetem Mérnöki Karának csapatai a sűrített levegővel hajtott járművek versenyén a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán.

Ismét kettős dobogó a kecskeméti Pneumobil Gálafutamon – a Mérnöki Kar újabb sikeres szereplése

A sűrített levegővel hajtott járművek versenyein a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának sikeres szereplése már megszokott. A Kar 2009 óta vesz részt az eseményeken, nyugodtan mondhatjuk, hogy hallgatóink a hét országra kiterjedő mezőny oszlopos tagjainak számítanak.

A Kecskeméti Főiskola GAMF Kara 2015-ben is megrendezte a már hagyományosnak mondható gálafutamukat, mely két egri verseny közt biztosít bizonyítási lehetőséget és remek szórakozást az egri mezőny legvállalkozóbb kedvű tagjainak. 2015. szeptember 12-én tizennégy csapat állt rajthoz, hogy a gyorsasági versenyszám technikás vonalvezetésű pályáján, valamint a gyorsulási versenyszám 50 méteres távján mérje össze tudását és műszaki felkészültségét. A csapatok négy-négy, 200 bar-os palackot kaptak a teljes versenyre. Ezt az üzemanyag-mennyiséget beosztva tetszőleges alkalommal hajthattak ki a pályára. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara három csapatot indított: a Diff-Air, a Pepp-Air és a Pepp-Air Senior csapat állt rajthoz.

A gyorsasági versenyben a Diff-Air 10., a Pepp-Air a 11., a Pepp-Air Senior a 13. helyet szerezte meg. A gyorsulási verseny döntőjébe három csapat jutott. A BME Műszakik az első, karunk Diff-Air csapata a második, Pepp-Air csapata pedig a harmadik helyet szerezte meg, megismételve a tavalyi kettős dobogós sikert.

Gratulálunk a csapatoknak!

A Mérnöki Kar csapatai:

Diff-Air Szeged

Asztalos Tamás

Kéri Tamás

Kóczi Dávid

felkészítő oktató: Dr. Péter Szabó István

Pepp-Air Pneumobil Team Szeged

Dobos Péter Levente

Csamangó Dávid

Módra László

Zakupszki Richárd

felkészítő oktató: Dr. Tóth István Tibor

Pepp-Air Senior Team

Ádám László

Bene Sándor

Virág Kristóf

felkészítő oktató: Dr. Tóth István Tibor

Facebook:

https://www.facebook.com/DiffairSzeged?fref=ts

https://www.facebook.com/PeppAirTeamSzeged?fref=ts

TV2, Tények, 42. perc:

http://tv2.hu/musoraink/tenyek/186026_tenyek_teljes_adas_2015.09.12._szombat.html

http://www.kecskemeti-hirhatar.hu/hirek/pneumobil-galafutam-kecskemeten


pneu1  pneu2  pneu3