Bezár

Hírek

Bekescsaba_nyito

Az SZTE Mérnöki Kar együttműködik a Békés vármegyei középiskolákkal

Az SZTE Mérnöki Kar együttműködik a Békés vármegyei középiskolákkal

2024. június 06.
2 perc

2024. május 22-én a Békés Vármegyei Kormányhivatalban került sor az együttműködést tanúsító táblák ünnepélyes átadására a Szegedi Tudományegyetem és a Békés vármegyei középiskolák között.

Az SZTE Mérnöki Kar nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a mérnökhallgatói létbe, mérnöki tudományokba betekintést nyújtson az érdeklődő fiataloknak. Amellett, hogy osztálykirándulások és különböző fakultatív programok során szívesen megnyitja a kapuit az érdeklődők számára, több oktatási intézménnyel is igyekszik együttműködni, hogy a diákok számára minél vonzóbbá tegye a mérnöki életpályát.

A 2024. május 22-ei eseményen a szegedi egyetemet Prof. Dr. Zakar Péter, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese, Prof. Dr. Bíró István, az SZTE Mérnöki Kar dékánja, Prof. Dr. Sárosi József, az SZTE Mérnöki Kar stratégiai és fejlesztési dékánhelyettese képviselte.

A Mérnöki Kar dékánja fontosnak tartja, hogy valós életpályákat kínáljon, fejlesszen, hozzon létre a szegedi intézmény – ehhez viszont az kell, hogy a közoktatás, a felsőoktatás, a vállalatok együttműködjenek – emelte ki beszédében Prof. Dr. Bíró István.

Prof. Dr. Sárosi József a partnerprogram ismertetését követően kitért arra is, hogy az SZTE Mérnöki Kar élelmiszeripari, agrár múltját természetesen tisztelik, azonban emellé a képzési irányzat mellé egy műszaki „lábat” is „kinövesztettek” az intézményben. Így napjainkban már két stabil lábon tud állni a szegedi mérnökképzés.

A jeles eseményen a következő iskolák vehették át a partnerséget tanúsító táblákat:

AASzC Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum

Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium

BSzC Kemény Gábor Technikum

BSzC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium

BSzC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium

GySzC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

GySzC Székely Mihály Szakképző Iskola és Kollégium

GySzC Szigeti Endre Technikum és Szakképző Iskola

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

Szeghalmi Péter András Gimnázium és Kollégium

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek