Bezár

Hírek

KJA-Number-4772

Nemzetközi konferenciával zárult a tavasz a Mérnöki Karon

Nemzetközi konferenciával zárult a tavasz a Mérnöki Karon

2024. június 13.
2 perc

2024. május 31-én került megrendezésre a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának International Conference on Science, Technology, Engineering and Economy címet viselő nemzetközi konferenciája.

Az SZTE Mérnöki Kar a tudományos eredmények bemutatására, kutatási hálók, kapcsolatok, előadói készség fejlesztésére is igyekszik hangsúlyt fektetni. Ennek szellemében került megrendezésre a 2024-es Nemzetközi Tudományos, Technológiai, Mérnöki és Gazdasági Konferencia is a kar Mars téri főépületében, mely közel 150 résztvevővel zajlott.

ICOSTEE 2024.

Az eseményt Prof. Dr. László Zsuzsanna, a Mérnöki Kar tudományos dékánhelyettese nyitotta meg, majd Prof. Dr. Sárosi József, a Mérnöki Kar stratégiai és fejlesztési dékánhelyettese köszöntötte a vendégeket. Ezt követően Prof. Dr. Tamás Péter „A logisztikai oktatás és kutatás fejlesztési irányai” és Prof. Dr. Mesterházy Ákos „Az élelmiszerbiztonság és az alkalmazkodóképesség javítása kulcsfontosságú 12 milliárd ember ellátásának” címet viselő plenáris előadások következtek.

A mérnöki tudományok megosztása 5 különböző szekcióban, 6 különböző helyszínen zajlott. Az esemény résztvevői bio- és környezetmérnöki, gazdasági menedzsment és logisztika, élelmiszertudomány, élelmiszerbiztonság és technológia, intelligens rendszerek és logisztika, valamint gépészet, anyagtudományok és energetika témaköreiben hallhattak tudományos előadásokat. Ugyanezen tudományterületeket körbe ölelően poszterek kiállítására is lehetőség nyílt a Mérnöki Kar tornatermében.

ICOSTEE 2024.

A tudásmegosztó esemény több, mint 50 előadóval és közel 70 db kiállított poszterrel zajlott. A konferencián a Tetovo-i Egyetem észak-macedóniai, élelmiszeripari hallgatói és oktatói is részt vettek a CEEPUS (SK-1018) nemzetközi mobilitási programnak köszönhetően.

Szöveg: Újvári Gréta
Fotók: Kovács-Jerney Ádám

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek