Bezár

Hírek

IV.EIK_borito

A IV. Élelmiszeripari Kávéház fókuszában a sütőipar jelene és jövője állt

A IV. Élelmiszeripari Kávéház fókuszában a sütőipar jelene és jövője állt

2024. április 25.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán élelmiszermérnök hallgatók által szerveződő, immár hagyománynak számító IV. Élelmiszeripari Kávéház alkalmával ismét érdekes beszélgetésnek lehettek részesei az érdeklődők.

A 2024. április 24-én megrendezett vitaest apropója ezúttal a sütőipar jelene és jövője volt. A vitaest fókuszában a fenntarthatóság, a jelenlegi és várható trendek, automaticázó és munkaerő kérdésköre, valamint a piaci helyzetek, lehetőségek voltak.

Az esemény meghívottjai Varga Ferenc, a Varga Pékség Kft-től, Magyar Zoltán a Félegyházi Pékség Kft-től, Borka Norbert a Szegedi Sütödék Kft-től és Fábián Zsolt Emmarozs részéről voltak. Az est moderátora ezúttal is Dr. habil. Szabó P. Balázs, az Élelmiszermérnöki Intézet vezetője volt.

3

Olyan kérdésekre kaphattak választ az érdeklődők, hogy mit tehetnek a fenntarthatóságért, újrahasznosítás növekedésének elősegítségéért a képviselt, különböző méretű cégek, vállalkozások. Ezt követően a kézműves termékek iránti kereslet növekedését taglalták a résztvevők. Emellett a szakképzett munkaerő kérdéskörére is rátértek a beszélgetés során. A sok háztartásban alapélelmiszernek számító kenyér áráról is folyt a vita.


Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek