Varga-Simon Erika


Születési hely: Szeged
Születési idő: 1976. március 26.
Munkahelyi cím: 6725-Szeged, Moszkvai krt. 5-7.
Munkahelyi telefon: +36-62-546-585
E-mail: siera [kukac] mk [pont] u-szeged [pont] hu


Publikációk:

 

Magyar nyelvű publikációk

Simon Erika, Ludányi Lajos, Dr. Szabó Gábor: „Sterilezés lehetősége mikrohullámú térben (hőmérséklet-eloszlás meghatározása), 5. Magyar szárítási Szimpózium; 2003. ISBN 963 482 647 4,

Simon Erika: Hőmérsékletmérő rendszer tesztelése mikrohullámú térben. Erdélyi Magyar tudományos Társaság, XII. Nemzetközi Gépész Találkozó, OGÉT 2004. Csíksomlyó OGÉT kiadvány-ISBN 973-86097-9-8

Simon Erika: Mikrohullámú hőmérsékletmérő rendszer tesztelése. X. Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszaka. Kolozsvár, Erdélyi Múzeum Egyesület Kiadvány: Műszaki Tudományos Füzetek. 2005

Simon Erika: Hús- és Baromfi ipari feldolgozó berendezések. Transpack, csomagolási, anyagmozgatási, logisztikai szaklap; HU-ISSN 1587-7183;V.évf.2. szám; 2005. április

Simon E., Örvös M.: Egyidejű hő és anyagtranszport vizsgálata gömb modell anyag szárításánál. XIII. Nemzetközi Gépész Találkozó OGET-2005. Szatmárnémeti. OGÉT kiadvány-ISBN 973-7840-03-8

László Zsuzsanna, Simon Erika, Hodúr Cecília, Fenyvessy József: A mikrohullámú technika alkalmazásának újabb lehetőségei az élelmiszer- és környezetiparban. Debreceni Egyetem- Agrártudományi közlemények. 2005/18.

Simon Erika: Szárítás az élelmiszeriparban. Transpack, csomagolási, anyagmozgatási, logisztikai szaklap; HU-ISSN 1587-7183;VI.évf.6. szám; 2006. november.

Simon Erika: Gyümölcslé gyártás gépei, berendezései. Agrárágazat, Mezőgazdasági havilap; HU ISSN 1586-3832; VIII. évfolyam, 6.szám, 2007. június.

 

Idegen nyelvű publikációk

Erika Simon: Temperature control-system in microwave field, 2nd International Scientific Symposium, Nagyvárad; Annals of Oradea University, Natural Reseurces and Sustainable development summaries.2004. ISBN 973-613-898-4

Erika Simon: Mikrohullámú hőmérsékletmérő rendszer tesztelése. 6th International Conference on Food Science, 2004.04.20-21. Szeged. ISBN 963-482-676-8.

Erika Simon: Simultaneous heat and mass transfer during convection drying. 8th International Symposium Interdisciplinary Regional Research; Annals of the Faculty of Engineering Hunedoara,2005.04. 19-21. ISSN 1584-2665.

Mária Örvös, Erika Simon: Study of parameters at drying foods in spray-dryer. The 4th Int. Conf. Integrated Systems for Agri-Food Production SIPA '05, Temesvár 2005. Nov. 24-26. Konferencia kiadvány

Erika Simon: Determination of heat transfer coefficient by psychrometry in a heat pump operated dryer. 7th International Conference on Food Science, 2006. Szeged. ISBN 963-482-676-8.

Erika Simon: Investigation of heat transfer phenomenon in green peas at fluid bed draying and tray drying. Analecta Technica Szegedinensia-Review of Faculty of Engineering. 2007. ISSN 1788-6392

Erika Simon, Mária Örvös: Heat and Mass transfer phenomenon around spheres. Journal of Engineering; Annals of Faculty of Engineering Hunedoara. 2007. V/1. pp. 99-104. ISSN 1584-2665.

Erika Simon: Study of the heat transfer in a heat pump operated dryer. 9th International Symposium Interdisciplinary Regional Research; Novi Sad-2007. ISBN 978-86-7892-042-4.

Tanulmányok:

1999-2002:Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Vegy- és élelmiszeripari gépészmérnök, környezetmérnök
1996-1999:József Attila Tudományegyetem, Élelmiszeripari Főiskolai Kar, élelmiszeripari gépész mérnök

1990-1995: Fodor József Élelmiszeripari Szakközépiskola, gépésztechnikus

 

Munkahelyek:

2002-2003:Chemitechnik-Pharma kft. Budapest

2003-2004: Szegedi Tudományegyetem, Élelmiszeripari Főiskolai kar, tanszéki mérnök

2004-2006: Szegedi Tudományegyetem, Élelmiszeripari Főiskolai Kar, főiskolai tanársegéd

2006 - : Szegedi Tudományegyetem, Mérnök Kar, adjunktus

Nyelvtudás:

Angol C-középfok állami nyelvvizsga
Német C-középfok állami nyelvvizsga

Oktatási tevékenység:

Élelmiszeripari szakmai gépek 1-2.

Géprendszertan 1-2.

Élelmiszeripari alapgépek

Energiamenedzsment

Fizika

Levegővédelem

Kutatási tevékenység:

Élelmiszeripari anyagok szárítása, hőátadás

Tanulmányutak:

2005-2006: Norwegian University of Science and Technology.6 hónap
2008: TEI of Athene. Teaching mobility. 4 nap