Hovorkáné Dr. Horváth Zsuzsanna PhD.


Munkahelyi cím: 6724 Szeged, Moszkvai krt. 5-7.
Munkahelyi telefon: 62/546526
E-mail: horvatzs [kukac] mk [pont] u-szeged [pont] hu


Publikációk:

Idegen nyelvű publikáció folyóiratban HUSZKA, T., VÉHA, A., GYEVIKI, J., HORVÁTH, ZS., HALÁSZ, FEKETE, M. (1991): Computer controlled pilot scale ground paprika production line. Acta Alimentaria, 20(1) 81-82. p.TÓTH, K., H, HORVÁTH, ZS. (1993): Investigation of the homogenity of the mixed feeds by electrical conductivity. Acta Alimentaria 22 (3) 233. p. ZS., H.HORVÁTH (2005): Change of colour of different particle size paprika grist during storage. Rewiev of Faculty of Food Engineering, 12-18. p. ZS., H.HORVÁTH, M., HALÁSZ-FEKETE (2005):Instrumental colour measurement of paprika grist,.Annals of the Faculty of Engineering Hunedora, 101-107. p.ZS., H.HORVÁTH, A.,VÉHA, M., HALÁSZ-FEKETE (2005): Comparasion between evolution of paprika grist and its colour characteristics, Scientific and Technical Bulletin, 10 (11) 38-42. p. ZS.,H.HORVÁTH, A., VÉHA (2006): Effect of moisture content change on colour characteristics of paprika powder, Hungarian Agricultural Engineering, 18 69-71. p.ZS., H.HORVÁTH, M., F. HALÁSZ, P., R. ZÁHONYI, J., KISPÉTER (2006):Effect of grain size and storage on colour coordinates of paprika grist, Journal of Food Physics,17-18: 61-70. p.ZS., H.HORVÁTH (2007): Procedure for setting the colour characteristics of paprika grist mixtures. Acta Alimentaria, 36: 75-88. p. ZS., H.HORVÁTH, C. Hodúr (2007): The colour of paprika powders with different moisturecontent. International Agrophysics, 21: 67-72 p.SZ. KERTÉSZ, ZS. LÁSZLÓ, ZS.H. HORVÁTH, C. HODÚR (2007): Analysis of nanofiltration parameters of removal of an anionic detergent Desalination, 221/1-3.: 303-311. p. IF: 0,917ZSUZSANNA LÁSZLÓ, SZABOLCS KERTÉSZ, SÁNDOR BESZÉDES, ZSUZSANNA HOVORKA-HORVÁTH, GÁBOR SZABÓ, CECILIA HODÚR: Effect of preozonation on the filterability of model dairy waste water in Nanofiltration Desalination Desalination in press-Ref. No.: Desal-07-241) IF:1,057 ZSUZSANNA LASZLO, ZSUZSANNA HOVORKA-HORVATH, SANDOR BESZEDES, SZABOLCS KERTESZ, ERNO GYIMES, CECILIA HODUR(2008): Comparison of the effects of ozone, UV and combined ozone/UV treatment on the colour and microbial counts of wheat flour Ozone Science & Engineering Journal (in press ) IF:0,457 Magyar nyelvű publikáció folyóiratban HUSZKA, T., SITKEI, A., HORVÁTH, ZS. (1983): Fűszerpaprika aromaanyagok gázkromatográfiás vizsgálata „head space” eljárással és főkomponens analízis alkalmazásával. Élelmiszeripari Főiskola, Tudományos Közlemények, 11 83-97. p.HUSZKA, T., HALÁSZNÉ, F. M., HORVÁTH, ZS., LUKÁCS, GY. (1984): Számítógépes színrecept számítási eljárás fűszerpaprika őrlemények optimalizált előállítására. Mérés és Automatika, 32 (5) 170-177. p.HODÚR, C., H, HORVÁTH, ZS. (1990): Szűrési modell kiválasztása a bor membránszűrése esetén.. Élelmiszeripari Főiskola, Tudományos KözleményekHARTYÁNYI, Z., CSATÓ, S., H, HORVÁTH, ZS. (1994): Szárazáruk nedvességvándorlásának vizsgálata I. Hús, 1994 (1) 20-23. p.HALÁSZNÉ FEKETE, M., H. HORVÁTH, ZS., JANKÓNÉ FORGÁCS, J., HODÚR, C. (2000): A hűtési művelet hatásának vizsgálata a hízott lúdmájak felületi színére. Élelmiszeripari Főiskola, Tudományos Közlemények, 21 106-112. p. H. HORVÁTH, ZS., HALÁSZNÉ FEKETE, M., JANKÓNÉ FORGÁCS, J. (2000): Hízott libamáj felületi színkoordinátáinak matematikai elemzése a mérés optimálása céljából. Élelmiszeripari Főiskola, Tudományos Közlemények, 21 67-73. p. H. HORVÁTH, ZS., HALÁSZNÉ FEKETE, M., JANKÓNÉ FORGÁCS, J. (2001): Matematikai statisztikai elemzésen alapuló színmérési eljárás a hízott libamáj felületi színének minősítésére. Magyar Baromfi 42(2) 33-36. p. HALÁSZNÉ FEKETE, M., H. HORVÁTH, ZS., JANKÓNÉ FORGÁCS, J., HODÚR, C. (2001):Műszeres színmérés alkalmazása hízott lúdmájaknál. Magyar Baromfi 42(3) 27-30. p HORVÁTH, ZS., FEKETE, M., HODÚR, C. (2003): Fűszerpaprika őrlemények színének homogenitás vizsgálata. SZTE, Élelmiszeripari Főiskola Kar, Tudományos Közlemények, 24 54-59. p. Nemzetközi konferencia kiadványban megjelent teljes anyag idegen nyelven H. HORVÁTH, ZS., HALÁSZNÉ FEKETE, M. (2004):Possibility of Instrumental Colour Measuring in The Poultry Industry, CD of Conference of 30th Scientific Days in Óvár ZS., H. HORVÁTH, M., FEKETE, A., LAKATOS (2004):Instrumental Colour Measuring for weathen grits, CERCETAREA STIINTIFICA O PUNTE SPRE INTEGRAREA EUROPEANA SIMPOZIONULUI CU PARTICIPARE INTERNATIONALA, Arad, Analele, 83-88. p. ZS., H.HORVÁTH, M., HALÁSZ-FEKETE (2005):Instrumental colour measurement of paprika grist. CD ISSIR 8th International Symposium Interdisciplinary Regional Research, TS22ZS., H.HORVÁTH, S., CSATÓ, C., HODÚR: (2006): The colour of paprika powders with different oil content. Natural Resources and Sustainable Development International Symposium, Oradea, 567-572. p. ZS. LÁSZLÓ, SZ. KERTÉSZ, S. BESZÉDES, ZS. HOVORKA-HORVÁTH, G. SZABÓ, C. HODÚR (2007): Effect of preozonation on filterability of model dairy waste water PERMEA 2007, Membrane Science and Technology Conference of Visegrad Countries 2007.09.02-06 Siófok full paper, CD Rom ISBN: 978-963-9319-69-1 ZSUZSANNA LÁSZLÓ, ZSUZSANNA HOVORKA-HORVÁTH, SÁNDOR BESZÉDES, SZABOLCS KERTÉSZ, CECILAI HODÚR, ERNŐ GYIMES(2007): Comparison of the effects of ozone, UV and combined ozone/UV treatment on the colour and microbial counts of wheat flour, Proceedings of Sustainable Agri-Food Industry Use of Ozone and Related Oxidants International Conference &Exhibition, October 29-31 2007. Valencia, Spain., pp. 5-2.1-6, Hazai konferencia kiadványban megjelent teljes anyag HUSZKA, T., HALÁSZNÉ, HORVÁTH, M. ZS., LUKÁCS, GY. (1987) Színrecept optimalizálási eljárás kidolgozása fűszerpaprika őrlemények gyártására. Fűszerpaprika Tudományos, Műszaki-Fejlesztési Nemzetközi Tanácskozás, Kalocsa , Konferencia Kiadvány, 19-30. p. H. HORVÁTH, ZS., FEKETE, M., CSATÓ, S. (2002): Matematikai elemzésen alapuló színmérési eljárás alkalmazása az élelmiszeripari minősítésben. XXVIII. Kolorisztikai Szimpózium Konferencia Kiadvány, 45-50. p. H. HORVÁTH, ZS., HUDÁK, É., FEKETE, M., HODÚR C. (2004): Műszeres színmérés lehetősége fűszerpaprika őrlemények minőségellenőrzésében. XXIX. Kolorisztikai Szimpózium Konferencia CD, ISBN: 963 9319 28 7, 15. FEKETE, M., BESZÉDES, S., ZÁHONYINÉ RACS, P., H. HORVÁTH, ZS., HODÚR, C. (2004): A trappista sajt érésének vizsgálata színinger méréssel. XXIX. Kolorisztikai Szimpózium, Konferencia CD, ISBN 963 9319 28 7, 08 H. HORVÁTH, ZS. (2004): Műszeres színmérés lehetősége a fűszerpaprika őrlemény gyártása során. VI. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia, Szeged Konferencia CD, ISBN 963 482 677 6 08. FEKETE, M., H. HORVÁTH, ZS., KISPÉTER, J. (2004): A fűszerpaprika őrlemények színstabilitását befolyásoló tényezők vizsgálata fizikai módszerekkel. VI. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia, Szeged Konferencia CD, ISBN 963 482 677 6 15. H.HORVÁTH, ZS., VÉHA, A., HALÁSZNÉ FEKETE, M. (2005): Különböző szemcseméretű fűszerpaprika őrlemények színjellemzőinek elemzése. Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszaka, Kolozsvár, Műszaki Tudományos Füzetek, p. 161-164 H. HORVÁTH, ZS., CSATÓ, S. (2005): Nem lineáris programozás alkalmazhatósága fűszerpaprika őrlemény gyártásánál. Matematika, fizika, számítástechnika főiskolai oktatók XXIX. konferenciája, Szeged, Konferencia CD, ISBN 9637356088 H.HORVÁTH, ZS., ZÁHONYINÉ RACS, P., HALÁSZNÉ FEKETE, M. (2005): Fűszerpaprika őrlemények színjellemzőinek változása a tárolás során. XXX. Kolorisztikai Szimpózium, Konferencia CD, ISBN:9639319449 CSANÁDI, J., FENYVESSY, J. H.HORVÁTH, ZS. (2006): Juhtej szomatikus sejtszámának hatása a sajtkitermelésre. VII. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia, Szeged Konferencia CD, ISBN 963482577 H.HORVÁTH, ZS. (2006): Különböző szemcseméretű fűszerpaprika őrlemények színének összehasonlítása. VII. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia, Szeged Konferencia CD,ISBN 9634825777H. HORVÁTH, ZS., (2006): Színmérési adatok matematikai elemzése. Matematika, fizika,számítástechnika főiskolai oktatók XXX. konferenciája, Pécs Konferencia CD, ISBN 9637298126 H. HORVÁTH, ZS., (2007): Fűszerpaprika őrlemények színjellemzőinek elemzése. Matematika, fizika, számítástechnika főiskolai oktatók XXXI. konferenciája, Dunaújváros, Konferenciakiadvány, 261-267 p. HODÚR CECILIA BESZÉDES SÁNDOR, LÁSZLÓ ZSUZSANNA, H.HORVÁTH ZSUZSANNA, KIRICSI IMRE, SZABÓ GÁBOR(2008): Cukorcirok alapú bioetanol gyártás lehetőségei Műszaki Kémiai Napok’08. Veszprém, 2008.04.22-24. full text, pp:292-298KERTÉSZ SZABOLCS, LÁSZLÓ ZSUZSANNA, BESZÉDES SÁNDOR, H.HORVÁTH ZSUZSANNA, SZABÓ GÁBOR, HODÚR CECILIA(2008): Tejiapari szennyvíz kezelése ózonozással és nanoszűréssel MTA AMB XXXII. Kutatási és Fejlesztési Tanácskozás , Gödöllő, 2008. január 22. p. 15 ISBN 978 963 611 452 7 full text pp101-105H. HORVÁTH, ZS., (2008):Aestivum lisztek színjellemzőinek elemzése. Matematika, fizika, számítástechnika főiskolai oktatók XXXI. konferenciája, Dunaújváros, Konferencia CD Nemzetközi konferencia kiadványban megjelent összefoglaló idegen nyekven HUSZKA, T., HORVÁTH, ZS., HALÁSZ-FEKETE, M., VÉHA, A., GYIMES, E. (1990): Computer aided quality planning and production control of red-pepper powders. 4th European Seminar of the EOQ Food Section, Berlin, Proceedings 176-178. p. ZS.H.HORVÁTH, M. FEKETE, S. CSATÓ(2001):Application of a Colour measuring method based on mathematical analysis to qualification in food industry. Abstracts of the XXVIIIth Colouristic Symposium, 78. p. H. HORVÁTH, ZS., FEKETE, M., JANKÓNÉ FORGÁCS, J. (2002):Colour Measuring and Application for Fattened Goose Liver. 5th International Conference on Food Science,Szeged, Proceedings 152. p. ZS., H.HORVÁTH, É., HUDÁK, M., FEKETE, C., HODÚR (2003): Possibility of Instrumental colour measurement for the paprika grists’ colour in quality control. Abstracts of the XXIXth Colouristic Symposium, 59. p. M., FEKETE, S., BESZÉDES, P., ZÁHONYI-RACS, ZS., HORVÁTH, C., HODÚR (2003):Investigation of ripening of Trappist cheese by chromometry method. Abstracts of the XXIXth Colouristic Symposium, 53. p. H. HORVÁTH ZS.(2004): Possibility of instrumental colour measurement for the processing procedure of the paprika grists. 6th International Conference on Food Science, Szeged, Summaries. 68. p. FEKETE, M., H. HORVÁTH, ZS., KISPÉTER, J. (2004): Investigation of the colour stability of ground red pepper by physics method. 6th International Conference on Food Science, Szeged, Summaries 175. p. H. HORVÁTH, ZS., HALÁSZNÉ FEKETE, M. (2004):Possibility of Instrumental Colour Measuring in The Poultry Industry. 30th Scientific Days in Óvár, List of Papers and Posters, 113. p. H. HORVÁTH, ZS. (2004): Simulation of Optimized Processing Produce Of Paprika Grits, 3th International Conference on Application of Natural-, Technological and Economocal Sciences, Szombathely, Abstract of the Presentations, .55. p. ZS.H.HORVÁTH, P.R., ZÁHONYI, M.F., HALÁSZ (2005): Change of colour charasteristics of paprika powders in course of storage. Abstracts of the XXXth Colouristic Symposium, 55. p. H. HORVÁTH, ZS. (2006): Comparison of color of paprika grists with different grain size. 7th International Conference on Food Science, Szeged, Summaries 49. p. SZ. KERTÉSZ, ZS. LÁSZLÓ, ZS. HOVORKA-HORVÁTH, C. HODÚR(2007): Analysis of nanofiltration parameters of an anionic detergent removal. Conference on Desalination and the Environment, Sani Resort, Halkidiki, Greece, 22-25. April 2007, Abstract book, pp. 185.ZS. LÁSZLÓ, SZ. KERTÉSZ, S. BESZÉDES, ZS. HOVORKA-HORVÁTH, G. SZABÓ, C. HODÚR (2007): Effect of preozonation on filterability of model dairy waste water. PERMEA 2007, Membrane science and technology conference of Visegrád countries, Siófok, Hungary, September 2-6, 2007, Book of Abstracts, pp. 144. Hazai konferencia kiadványban megjelent összefoglaló HUSZKA, T., HALÁSZ-FEKETE, M. , HORVÁTH, ZS..(1983):Új módszer fűszerpaprika őrlemények színrecept számítási módszerének kidolgozására, mért színjellemzők felhasználásával lineáris programozási modellben. XIX. Kolorisztikai Szimpózium, Összefoglalók, 35. p. HUSZKA, T., VÉHA, A., GYEVIKI , J., HORVÁTH, ZS., HALÁSZ-FEKETE, M.(1990): Számítógéppel vezérelt félüzemi paprikaőrlemény gyártóvonal. VIII. Élelmiszertudományi Konferencia, Budapest 1990.május 10-11. Összefoglaló 30. p.MARKOVICS, E., VÉHA, A., H, HORVÁTH, ZS. (1998): Búzalisztek minőségi jellemzőinek összefüggés vizsgálata. XXVIII. Óvári Tudományos Napok, Konferencia kiadvány 22. p VÉHA, A., - MARKOVICS, E. - GYIMES, E. - HOVORKÁNÉ HORVÁTH, ZS. (1998): Összefüggés vizsgálatok a hazai és a nemzetközi lisztminősítő módszerek között. MTA-MÉTE-KÉKI XII. Élelmiszertudományi Konferencia Budapest, Összefoglalók 16. p.H. HORVÁTH, ZS., FEKETE, M., CSATÓ, S. (2001): Matematikai elemzésen alapuló színmérési eljárás alkalmazása az élelmiszeripari minősítésben. XXVIII. Kolorisztikai Szimpózium, Összefoglalók, 30. p. H. HORVÁTH, ZS., FEKETE, M., JANKÓNÉ FORGÁCS, J. (2002): Műszeres színmérés és alkalmazása hízott libamájak esetében. V. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia, Szeged,Összefoglalók 151. p. HORVÁTH, ZS., HUDÁK, É., FEKETE, M., HODÚR C. (2004): Műszeres színmérés lehetősége fűszerpaprika őrlemények minőségellenőrzésében. XXIX. Kolorisztikai Szimpózium, Összefoglalók 25. p. FEKETE, M., BESZÉDES, S., ZÁHONYINÉ RACS, P., H. HORVÁTH, ZS., HODÚR, C. (2004): A trappista sajt érésének vizsgálata színinger méréssel. XXIX. Kolorisztikai Szimpózium, Összefoglalók 19. p. H. HORVÁTH, ZS. (2004): Műszeres színmérés lehetősége a fűszerpaprika őrlemény gyártása során. VI. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia, Szeged, Összefoglalók 67. p. FEKETE, M., H. HORVÁTH, ZS., KISPÉTER, J. (2004): A fűszerpaprika őrlemények színstabilitását befolyásoló tényezők vizsgálata fizikai módszerekkel. VI. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia, Szeged, Összefoglalók 174. p. H. HORVÁTH, ZS., BAJÚSZNÉ KABÓK, K. (2004): Fűszerpaprika őrlemények színének műszeres minősítése. Matematika, fizika, számítástechnika főiskolai oktatók XXVIII. konferenciája, Nyíregyháza, Összefoglalók 13. p. H. HORVÁTH, ZS., HALÁSZNÉ FEKETE, M. (2004):Műszeres színmérés lehetősége a baromfiiparban, ÓVÁRI TUDOMÁNYOSNAPOK, Összefoglalók, 113. p. H. HORVÁTH, ZS., CSATÓ, S. (2005): Nem lineáris programozás alkalmazhatósága fűszerpaprika őrlemény gyártásánál. Matematika, fizika, számítástechnika főiskolai oktatók XXIX. konferenciája,Összefoglalók 107. p. H.HORVÁTH, ZS., ZÁHONYINÉ RACS, P., HALÁSZNÉ FEKETE, M. (2005): Fűszerpaprika őrlemények színjellemzőinek változása a tárolás során. XXX. Kolorisztikai Szimpózium,Összefoglalók 19. p. H. HORVÁTH, ZS., (2005): Színmérési adatok matematikai elemzése. Matematika, fizika,számítástechnika főiskolai oktatók XXIX. konferenciája, Összefoglalók 124. p. CSANÁDI, J., FENYVESSY, J. H.HORVÁTH, ZS. (2006): Juhtej szomatikus sejtszámának hatásaa sajtkitermelésre. VII. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia, Szeged, Összefoglalók 15. p. H.HORVÁTH, ZS. (2006): Különböző szemcseméretű fűszerpaprika őrlemények színének összehasonlítása. VII. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia, Szeged, Összefoglalók 48. p. H. HORVÁTH, ZS., (2007): Fűszerpaprika őrlemények színjellemzőinek elemzése. Matematika, fizika, számítástechnika főiskolai oktatók XXXI. konferenciája, Dunaújváros, Konferenciakiadvány, 261-267 p. KERTÉSZ SZ. LÁSZLÓ ZS., BESZÉDES S., HOVORKÁNÉ HORVÁTH ZS., SZABÓ G., HODÚR C. :(2007): Ózonkezelés hatása tejipari modell szennyvizek szűrhetőségére., Lippay-Ormos-Vas Tudományos Ülésszak, 2007. november 7-8, Budapest, Abstracts, 228-229.p.KERTÉSZ SZABOLCS, LÁSZLÓ ZSUZSANNA, BESZÉDES SÁNDOR, H.HORVÁTH ZSUZSANNA, SZABÓ GÁBOR, HODÚR CECILIA(2008): Tejiapari szennyvíz kezelése ózonozással és nanoszűréssel. MTA AMB XXXII. Kutatási és Fejlesztési Tanácskozás , Gödöllő, 2008. január 22. p. 15H. HORVÁTH, ZS., (2008): Aestivum lisztek színjellemzőinek elemzése. Matematika, fizika, számítástechnika főiskolai oktatók XXXI. konferenciája, Dunaújváros, Összefoglalók 34. p. Idegen nyelvű könyvrészlet C., HODÚR, ZS., LÁSZLÓ, ZS., H.HORVÁTH (2007): Paprika Ban in Hungary. In Ho, Peter, Cortez Vieira, Maria Margarida (szerk.):Case of Studies of Food Safety and Enviromental Health, Springer kiadó,(Integrating Safety and Enviromental Knowledge Into Food Studies towards European Sustainable Development 6), 54-61 p.ZS.H.HORVÁTH, C. HODÚR:Testing of Hypothesis in:Book on Applied Statistics, Springer kiadó, megjelenés alatt

Tanulmányok:

Okleveles matematikus (programtervező), JATE TTK 1981Okleveles matematika szakos tanár, JATE TTK 1983

Tudományos fokozat:

PhD., Élelmiszertudományi