Dr. Lendvai Edina PhD



Munkahelyi cím: 6724 Szeged, Mars tér 7. 1. emelet 210. szoba
Munkahelyi telefon: 62/546-016

E-mail: lendvai@mk.u-szeged.hu


 Lendvai_E



Publikációk:


A teljes publikációs lista az MTMT -ben található.

 

 

Tanulmányok:

1990-1994. Eszterházi Károly Tanárképző Főiskola, matematika-kémia szak
1994-1996. József Attila Tudományegyetem, Temészettudományi Kar, kémia szak

Tudományos fokozat:

PhD (2005.)
Kaposvári Egyetem Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskola

Marketingstratégia és fogyasztói magatartás elemzése a továbbfeldolgozott baromfiipari termékek piacán

Munkahelyek:

1996-1998.: Fodor József Élelmiszeripari Szakiskola és Gimnázium, laboratóriumi gyakorlatokat oktató tanár

1997-1998: Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem

Élelmiszeripari Főiskolai Kar, Szeged,

Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodás Tanszék

Beosztás: tanszéki vegyész

1998-2003: József Attila Tudományegyetem / Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar

Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodás Tanszék

Beosztás: főiskolai tanársegéd

2003- 2006 Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar

Élelmiszertechnológia és Környezetgazdálkodás Tanszék

Beosztás: főiskolai adjunktus

2006-2007 Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar / Mérnöki Kar

Vidékfejlesztési és Ökonómiai Intézet

Beosztás: főiskolai adjunktus

2007-2020 Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar / Mérnöki Kar

Vidékfejlesztési és Ökonómiai Intézet

Beosztás: főiskolai docens

2020 - Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar

Mérnöki Menedzsment és Ökonómiai Intézet

Beosztás: főiskolai docens


 

Nyelvtudás:

angol, orosz középfokú C típusú nyelvvizsga

Oktatási tevékenység:

Agrárgazdaságtan, - politika (2007-2019)

Agrárpolitika MSc (2010-2019 )

Agrármarketing (2008-2019)

Az élelmiszeripar kialakulásának története (2008- )

Desztináció-marketing alapja (2018 - 2019)

Élelmiszeripari folyamatszervezés MSc (2020 - )

EU-ismeretek (2009 - )

EU agrárpolitikája (2009 - 2016)

EU intézmény-rendszere (2010 - 2014)

EU agrár- és környezetpolitikája (2011 - )

Folyamatszervezés (2020 - )

Hulladékok és veszélyes anyagok logisztikája MSc (2020 - )

Marketing (2010 - )

Regionális politika (2018 - 2019)

Település- és térségmarketing MSc (2011- 2019)

Termékmenedzsment (2012 - )

Vállalkozások szervezése (2021 - )

Világgazdaságtan MSc (2023 - )

 

Elements of Marketing (2010 - )

Food Economy and Marketing (2019 - )

Food Process Organization (2020 - )




 

Kutatási tevékenység:

 

1. Vállalkozói ismeretek fejlesztése az élelmiszergazdaságban

KKC–2008–V

2008-2009.

Témavezető: Dr. Gál József

Szakértő: Vincze-Lendvai Edina

 

2. Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (MTMI) képzésekre.

TÁMOP- 4.1.2-08/1/A

2011-2012.

Témavezető: Dr. Pupos Tibor

Szakértő: Vincze-Lendvai Edina

 

3. Integration Of Culture And Health Knowledge Into The Vocational Education Of Food And Beverage.

Leonardo da Vinci Partnership HU 2012-Leo PA 6127

2012-2014.

Témavezető: Nedret Cizmeci

Szakértő: Vincze-Lendvai Edina

 

4. Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen

TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012

2013-2015

Témavezető: Dr. Hodúr Cecília

Szakértő: Vincze-Lendvai Edina

 

Tagságok és tisztségek:

·MTA köztestületi tag (2012 -)

· MTA Szegedi Bizottság Műszaki Szakbizottsága Élelmiszertudományi Munkabizottság

·Tag (2000-2006)

·Titkár (2001-2006)

·MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Mezőgazdasági Szakbizottság

·Tag (2020 - )

 

·Fogyatékkal élő hallgatók kari koordinátora (2002- )

·Hallgatói Ügyek Jogorvoslati Kollégium - oktatói tag (2011- 2015 )

 

·SZTE MK Tanulmányi Bizottság – oktatói tag

·SZTE MK Oktatási Bizottság – oktatói tag

 

Pályázatok:

1. „Étkezési túrókészítmények termékválasztékának bővítése, új feldolgozási eljárások alkalmazásával.” In: Fenyvessy J. OM-FP 53/2000 sz
2. „Integrált agrárgazdasági modellek a XXI. század hazai mezőgazdaságában” In: Fenyvessy J. 4/031/2001 nyilvántartási számú NKFP
3. „A magyar halászati ágazat biológiai és technológiai alapjainak minőségi fejlesztése.” In: Fenyvessy J. 4/039/2001 nyilvántartási számú NKFP

4. KKC – 2008-V—08-08-33 Vállalkozói ismeretek fejlesztése az élelmiszer-gazdaságban”

5. TÁMOP 421 Tudáshasznosulást, tudástranszfert szolgáló eszköz- és feltételrendszer kialakítása a SZTE-n és a Dél- Alföldi Régióban , TAMOP- 4.1.2-08/1/A „Tananyagfejlesztés és tartalomfejlesztés különös tekintettel a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (MTMI) képzésekre”