BIP_Ceepus

Rekordszámú résztvevővel zajlott le a Mérnöki Kar Nemzetközi Hete Modern Logistics and Transport Solutions címmel

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara március 18-22. között CEEPUS, ERASMUS+ és ERASMUS+ BIP hallgatókat és oktatókat látott vendégül nemzetközi mobilitási kapcsolatai keretében.

11 különböző országból, 21 különböző egyetemről látogattak Szegedre az SZTE Mérnöki Kar nemzetközi mobilitási programjainak révén egyetemi oktatók és hallgatók.


A résztvevők a tanórák megtartása alkalmával bemutathatták tudományos kutatásaikat. A nagy létszámnak köszönhetően lehetőség nyílt szakmai kapcsolatok, együttműködések kialakítására is.


A Mérnöki Karon Prof. Dr. Bíró István dékán úr, a Rektori Hivatalban Zilahi Tibor intézményi Erasmus+ koordinátor úr köszöntötte a vendégeket.


A szakmai programok között szerepelt a szegedi vasútállomás területi irányítóközpontjának üzemlátogatása, a Villeroy & Boch porcelángyár termelésének és magasraktárának, a Szegedi Közlekedési Társaság villamos remizének meglátogatása és a Mérnöki Kar laborjainak megtekintése.


Marinko Maslaric, az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Karának egyetemi docense logisztikai játékkal igyekezett közelebb hozni a hallgatókhoz a logisztika tudományának szeretetét.


LJ_1


A szakmai program kiemelkedő része volt a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-train, mint új környezettudatos megoldás elméleti és gyakorlati tanulmányozása.


A szakmai megbeszéléseken, programokon, tanórákon, laborlátogatásokon kívül kulturális programokon is részt vettek a vendégek.


A Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet immár hagyományosnak mondható együttműködése kapcsán a Modern Logistics and Transport Solutions Erasmus+ BIP program keretében Magyarországra érkezett oktatók és hallgatók ellátogattak a KTI-hez. A vendégeket Mayer András, a KTI ügyvezetője köszöntötte, aki bemutatta a társaság tevékenységét. Ezt követően az érdeklődők a szimulátorcsarnokot tekintették meg, és kipróbálhatták az ott lévő eszközöket.


A résztvevők a BKK-nak köszönhetően gyakorlatban is kipróbálták Budapest közösségi közlekedésének különböző formáit, megismerték tarifarendszerét és fejlesztési terveit. A fonódó villamos rendszere különösen felkeltette érdeklődésüket.


A program a Keleti Pályaudvar, mint Magyarország egyik kiemelkedő vasúti fejállomása meglátogatásával, majd az Üzleti Váróban elfogyasztott étellel és itallal zárult.