Záróvizsga tájékoztató

Kedves Végzős Hallgatók!

 

Szeretnénk felhívni figyelmét a záróvizsgával kapcsolatban néhány fontos információra.

 

A záróvizsga időpontja 2020. január 21-22.

 

 

A záróvizsga napján a hallgatóknak alkalomhoz illő öltözetben reggel 7:30 órakor kell megjelenniük a kijelölt termek előtt.

 

A záróvizsga beosztás megtekinthető papíron a TO folyosóján.

 

Elektronikusan is elérhetik Neptunban:

- Ügyintézés -> Záróvizsgák

- az időszak sorában a jobb oldali "+" gomb (Lehetőségek) -> Bővebb

- legörgetve látszik a saját vizsga (félkövér), az "i" (információ) ikonra húzva az egeret látszódik a záróvizsga bizottság száma és a terem.

 

A következő félév közepe felé a mostani záróvizsga időszakot archiváljuk, utána már nem fog látszódni a hallgatói felületen.

Addig viszont a "Záróvizsga témák, tételek" fülön a szakhoz tartozó témákat találják, a záróvizsga után pár nappal pedig megjelennek majd itt is az elért részeredményeik.

 

 

Aki a szakdolgozatát megvédte egy korábbi bizottsági vizsgán, kérem, készüljön egy 5 perces bemutató prezentációval. Ezzel kapcsolatban a következőkre figyeljenek:

 

A bemutatót minden gépen a Windows asztalon lévő „ÚJ-BEMUTATÓK” mappába kell bemásolni. (Közvetlenül az asztalra vagy más mappába ne másoljanak).

 

Ha a Pen drive-ot a számítógép előlapi USB csatlakozója nem ismeri fel, érdemes megpróbálni a gép hátulján lévő (vagy onnan usb kábellel előrevezetett) USB csatlakozók valamelyikét is, mert az legtöbbször kompatibilisebb az előlapinál.

 

A feltöltésben kollégáink segítenek!

 

A szakdolgozat védés anyagát mindenképpen a saját nevére mentse el.
pl. „Próba János.pptx”

 

Bemutatót csak Pen drive-on (ajánlott USB2.0-ás csatolású legyen, mert az USB3 olvasásával gondok lehetnek), vagy esetleg CD lemezen (CD-R) hozzon!

Mobiltelefonon vagy mp3 lejátszón ne hozzon bemutatót! Külső USB HDD-n sem előnyös bemutatót hozni.

 

Ezen kívül a Pen drive meghibásodhat, vírusos lehet, vagy nem olvasható valamilyen fizikai hiba miatt (akár aznap reggel is meghibásodhat).

Ennek kivédésére javasoljuk, hogy a biztonság kedvéért küldje el saját magának pl. egy gmailes vagy freemailes e-mailcímre (vagy dropbox, onedrive felhőmeghajtóra) a bemutatójának egy másolatát, és ha gond van a Pen drive-jával, akkor pl. a gmailből még le tudja tölteni bármikor!

Minden teremben van internet elérés.

 

Ha valaki a bemutatójába külső fájlból hangot, vagy videót csatol, akkor a videót vagy hangot is hozza el a Pen drive-on a bemutató mellett, különben előfordulhat, hogy nem fog működni.

 

Ha valamelyik terembe hangszóró kell a bemutatóhoz, kérjük 3 nappal előre jelezni!

 

Használható formátumok: Microsoft Office 2003, 2007, 2010 (ppt, pptx)

(prezi, OPEN OFFICE, libreoffice formátumok is használhatók).

Ha teheti záróvizga előtt pár nappal tesztelje le az ilyen speciális formátumú előadását a tantermi gépen, szakdolgozós tanára segítségével.

 

Saját laptopról történő vetítésre a teremben nincs lehetőség.

 

A Powerpointban jegyzetoldal (előadói mód) használatára nincs lehetőség (a monitoron és a kivetítőn is egy az egyben ugyanazt fogják látni).

Prezentert, laser pointert sajnos nem tudunk biztosítani. Hozni lehet, ha valaki használni szeretne ilyen eszközt.

 

Mostanában nagyon sok számítógépes vírus terjed. Mindenki nézze át záróvizsga előtt még otthon a Pen drive-ját egy víruskeresővel, hogy nem vírusos-e esetleg.

Javasoljuk az ESET online ingyenes viruscannert ehhez:

http://www.eset.hu/nod32/eos

 

 

Sikeres vizsgát kíván a Tanulmányi Osztály!