20220919_csillagazast_napja_muzeum

Csillagászat Napja (2022.09.24.)

Szeptember 24-én, szombaton este 18 órától kerül sor a 2022-es Csillagászat Napja programra a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

A programra az SZTE TTIK Fizikai Intézet csillagász munkaközössége, a Szegedi Csillagvizsgáló és az Magyar Csillagászati Egyesület Szegedi Helyi Csoportja szervezésében kerül sor.


Az előadások menetrendje:
18:30 – Csillagászati bakancslista

19:30 – Kísérőnk a Hold

20:30 – SETI, avagy hogy keressünk életet a Földön kívül

21:30 – Exobolygók egzotikus világa


Távcsövezés a múzeum mindkét teraszán felváltva induló csoportokkal (egy turnus max. 20 fő) – ehhez helyszíni (ingyenes) regisztráció szükséges.


Belépőjegyek a normál nyitvatartásaink megszokott áron válthatóak (Felnőtt: 1500 Ft, Kedvezményes: 800 Ft/fő) elővételben és korlátozott számban a helyszínen is; ingyenes belépésre (SZTE-s jegy) ezúttal sajnos nincs lehetőség.


Az esemény linkje itt: https://www.facebook.com/events/2248528151972246/?ref=newsfeed


A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!





Tanulmányi hírek

phd

A doktori képzésre jelentkezés határideje: 2024. május 15.

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

Friss hírek

Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője

Középiskolásoknak szóló számítógépes modellezési videósorozatot készít Dr. Földi Péter egyetemi docens az SZTE Fizikai Intézet Elméleti Fizikai Tanszékének vezetője. A 6. részénél tartó sorozat Fizika és Python - játék és modellezés címmel érhető el, és célja, hogy szórakoztató metodikával vezesse el a fiatalokat a numerikus számítások heuréka élményéhez.

aeroszol2

Az SZTE Fizikai Intézet kutatói is részt vettek az SZTE és a Magyar Aeroszol Társaság által szervezett Magyar Aeroszol Konferencián. A nagy hagyományú és széles érdeklődésre számot tartó, 16. alkalommal megrendezett konferenciának a Szarvas Liget Wellness és Konferencia Hotel adott otthont április 25. és 27. között.

Kövess minket



instagramYouTube