Bezár

Hírarchívum

vizinyito

Fontos mérkőzések várnak a Szeged SZTE női vízilabdázóira

Fontos mérkőzések várnak a Szeged SZTE női vízilabdázóira

2021. március 27.
3 perc

Már csak két mérkőzése van az alapszakaszból a Szeged SZTE női vízilabdacsapatának. Az együttesben jelenleg öt hallgató játszik, közülük az Universiadera készülő válogatott keretben Ármai Zita Kinga és Miklós Réka szerepel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A Szegedi Tudományegyetem nevét viselő női vízilabda csapat a legmagasabb osztályban, az E.ON női OB 1-ben gyűjti a pontokat. Legutóbbi mérkőzésükön a lányok remek játékkal nehezítették meg az Euroliga négyes döntőjébe jutó, UVSE dolgát, de 19:11-re kikaptak Európa egyik legjobb csapatától.


Az SZTE Szeged az élvonalbeli tabella 7. helyen áll. Az alapszakaszból még két mérkőzésük van hátra. Varga Tamás tanítványai a Tiszavirág Sportuszodában edzenek és ott is fogadják ellenfeleiket. A csapatban öt SZTE hallgató játszik: Gyöngyösi Boglárka ETSZK Egészségügyi gondozás és prevenció alapszak, dentálhigiénikus szakirányon 3. évfolyamos, Ármai Zita Kinga és Korom Réka a JGYPK Sport-és rekreációszervezés és egészségfejlesztés 2.évfolyamán tanulnak, Botka Zsófia Erzsébet második évfolyamon a JGYPK testnevelés-biológia szakra jár és Miklós Réka a JGYPK Művelődéstudományi Intézet közösségszervező szakán 3. évfolyamos.


Az Universiadera készülő keretben jelen pillanatban Ármai Zita Kinga és Miklós Réka szerepel. Utóbbi gólt szerzett azon a felkészülési mérkőzésen, amelyen a felnőtt magyar válogatott, a legjobb hazai egyetemistákból álló együttessel csapott össze.


armai_zita_1
Ármai Zita Forrás: SZNVE


Az SZTE Szeged legutóbbi bajnoki mérkőzésén, az UVSE az első két akciójából gólt szerzett, de aTisza-partiak másfél perc alatt, három találattal – sorrendben Miklós Réka, Ráski Lilla és Bicskei Réka volt eredményes – fordítottak, és a második negyed közepéig a fővárosiaknak kellett futniuk az eredmény után. Varga Tamás taktikája talán meg is lepte a lilákat, a hazaiak pedig fegyelmezetten be is tartották az utasításokat, olykor pedig extra megoldásokat is bemutattak. A nemzetközi mércével mérve is nagyon erős tempót persze végig nem lehetett bírni, de amit az első két negyedben véghezvittek a játékosok, az mindenképpen biztató. A nagyszünet után még növelte a különbséget az UVSE, végül az SZTE Szeged is 11 góllal zárt, ráadásul húsz lőtt gól alatt tartotta a klasszis ellenfelet. Mindezt úgy, hogy még 48 óra sem telt el a megyei derbi és a fővárosi csapat elleni találkozók között.


miklos_reka_vizben
Miklós Réka lövéseitől retteghetnek az ellenfelek. Forrás : SZNVE


A csapat és az SZTE kapcsolata régi és mindkét fél számára gyümölcsöző. A legfrissebb együttműködés a Kerülj Képbe! kampány, amihez most a lányok is csatlakoztak. A hallgatóknak szóló kezdeményezésről írtunk korábban:


Kerülj képbe! SZTE Mozdulj!


A csapat következő mérkőzését 2021. március 31-én, 13:30-kor játssza hazai környezetben a Tigra-ZF Eger csapatával. A találkozó zártkapus, de az egyesület Facebook oldalán élőben közvetítik.


SZTEinfo - Lévai Ferenc

Fotók : SZNVE

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek