Bezár

Hírarchívum

borito_2

Több mint 10 millió forintot nyert az SZTE a 2020-1.1.3-IPARJOG pályázaton

Több mint 10 millió forintot nyert az SZTE a 2020-1.1.3-IPARJOG pályázaton

2021. május 05.
1 perc

Hatból hat benyújtott pályázatot nyert el sikeresen a Szegedi Tudományegyetem, a „Szellemi alkotások hazai és nemzetközi szellemitulajdon-védelmét szolgáló tevékenységek támogatása az alkotások hasznosulásának előmozdítása érdekében” címen meghirdetett iparjog konstrukcióban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pályázatot, amelyen az SZTE két hazai és három nemzetközi már korábban beadott szabadalmi és egy hazai használatiminta-oltalmi bejelentéssel indult, hosszú idő után újra tavaly májusban hirdették meg.


A pályázat célja most is a már elindított hazai és nemzetközi szellemitulajdon-védelmet szolgáló tevékenységek támogatásából, illetve az alkotások hasznosulásának előmozdításából adódó, iparjogvédelmi költségek utófinanszírozása volt. A pályázók közül a szegedi intézmény által benyújtott projektek mindegyike nyert, így az SZTE összesen 10 800 000 forint támogatást kapott, ezzel is támogatva, további az egyetem birtokában levő szellemi alkotások védelmének fenntartását - nyilatkozták a Stratégiai és Fejlesztési Főigazgatóság KFI és PMI munkatársai, akiknek közös eredménye a siker.


A közel 11 millió forint olyan nemzetközileg is elismert projektek utófinanszírozását segíti, mint például: az „Eljárás, adatfeldolgozó rendszer, számítógépes programtermék és számítógéppel olvasható tárolóegység neurokognitív zavar automatizált felismerésére című PCT/HU2019/000043 számú nemzetközi szabadalmi bejelentés vagy a "Mérőeszköz, rajta átáramló közegben történő fotoakusztikus méréshez" című P2000322 számú magyar szabadalmi bejelentés.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek