Bezár

SZTEhírek

Toth_Arpad_Mentorhalo

Szórakoztató zenei kalandozások Tóth Árpád karnaggyal a Mentorhálóban

Szórakoztató zenei kalandozások Tóth Árpád karnaggyal a Mentorhálóban

2024. április 26.
1 perc

A Mentorháló-sorozat május 2-i előadásán dr. Tóth Árpád karnagy, egyetemi és középiskolai tanár érkezik Szegedre, az IH Rendezvényközpontba.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Mentorháló-sorozat egyik legszerethetőbb előadója, dr. Tóth Árpád karnagy, egyetemi és középiskolai tanár, a Csíkszerda improvizációs kórus vezetője, a Kórusok Éjszakája megálmodója és főszervezője tart előadást Szegeden május 2-án, csütörtökön 18 órától. Előadásának címe: A világ legnépszerűbb dallamának különös története.

A zenetörténet egyik legismertebb vándordallama Mantovától Izraelig, Svédországtól Erdélyig sokfelé felbukkan. Reneszánsz táncok, gyermekdalok, vallásos himnuszok és jazz standardek kuszaságán vezet az út, míg teljes egészében ki nem rajzolódik a világ talán legismertebb dallamának különös és meghökkentő, majd' 500 éves története.

Kalandozások a zenében az ország talán legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre.


Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Jegyek személyesen az IH Rendezvényközpontban és online, a https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/list/event/TOTHARPAD240502 oldalon kaphatók.

Erre az előadásra a Szegedi Tudományegyetem dolgozói és hallgatói SZTE-kártya felmutatásával kedvezményes jegyeket vásárolhatnak a rendezvény helyszínén.
SZTEinfo
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek