Bezár

SZTEhírek

A_CAS_Software_Kft._kapta_az_idei_SZTE_Alma_Mater_dijat_nyitokep

A CAS Software Kft. kapta az idei SZTE Alma Mater díjat

A CAS Software Kft. kapta az idei SZTE Alma Mater díjat

2024. április 23.
5 perc

Tizennyolcadik alkalommal adták át az SZTE Alma Mater presztízsdíját április 23-án, amelyet a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítél, amely kiemelt foglalkoztatója az SZTE-n végzett hallgatóknak, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását. A 2024-es díjazott, a CAS Software Kft. a díj történetében immáron a második cég, amelyik duplázni tudott, és 2011. után újra használhatja az „SZTE Alma Mater Díjazott” címet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Alma Mater Díj a legaktívabbaknak

Mivel a felhívással nem titkolt szándéka az alumni szervezetnek, hogy az együttműködések mellett a volt és jelenlegi hallgatók foglalkoztatottságát, piacképességét is növeljék, illetve a további támogatásokat is folyamatosan generálják, így mindig csak az utolsó két évre vonatkozóan nézik a pontozási szempontok alakulását a pályázó cégek esetében. Ezért minden évben az előző évek díjazottjai számára is nyitott a jelentkezés, ezzel a lehetőséggel évről évre élnek is a cégek.

Az értékelési szempontok a volt hallgatók foglalkoztatása mellett mind az oktatási, képzési együttműködésekre, mind a szponzori támogatásokra, mind pedig a hallgatók gyakorlati és vállalkozási ismereteinek bővítésére is kiterjednek.

2024-ben a CAS Software Kft. a nyerő

A CAS Software Kft. az utóbbi pár évben is mindegyik értékelt és vizsgált területen aktív partnere volt a Szegedi Tudományegyetemnek, így egyértelműen megérdemelt a duplázás 2011. után.

A CAS Software Kft. 2008 óta létezik Magyarországon a német CAS Software AG egyetlen külföldi leányvállalataként. Az anyavállalat, a CAS Software AG, Európa egyik vezető ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) megoldásokat kínáló vállalata, amely online magazinkiadás, elektronikus térképalapú cégkatalógus fejlesztés mellett iparági megoldásokat is fejleszt termékkonfigurációk összeállítására (CPQ). A legnagyobb partnereik között ott van az Airbus, a Daimler, a MAN, a Volkswagen, a Konica Minolta, a Siemens, a Krones, a Miele és a Deutz. Legfontosabb értékeik között szerepel az ügyfélélmény, az emberközpontúság (Great Place To Work 2020 pályázat: Beste Arbeitgeber Deutschland díj) és a folyamatos fejlődés. Bevételeik 25 százalékát innovációba fektetik (Top innovator díj 2018-ban, 3. hely 2020-ban a WirtschaftsWoche kkv rangsorában), ennek köszönhetően a munkatársaik a legújabb technológiákkal és eszközökkel dolgozhatnak. Fontos számunkra a digitális szuverenitás és a fair adatkezelés kérdésköre is: ügyfeleiknek olyan megoldásokat nyújtanak, melyek segítségével biztosítják az IT mamutjai felé történő kiszolgáltatottság elkerülését és a termékeikkel kezelt adataik garantált biztonságát.

cas

Belák Henriett a CAS ügyvezetője és Baka Endre műszaki igazgató, Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A cég több ponton is kötődik az egyetemhez, nemcsak az oktatásban vesz részt aktívan, de számos hallgatói és egyetemi rendezvényt is támogatott az elmúlt időszakban és az alumni mentorprogramban is évek óta segíti a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit.

Mindenki nyer az együttműködéssel

A nyertes ünnepélyes keretek között az SZTE Állásbörze megnyitójának keretében vehette át az SZTE Alma Mater presztízsdíjat, és jogosult az „SZTE Alma Mater díj 2024.” megjelölést használni vállalati megjelenéseiben. Prof. Dr. Csóka Ildikó, az SZTE stratégiai főigazgatója és Prof. Dr. Görög Márta alumni ügyekért felelős rektori megbízott közösen adta át az elismerést április 23-án.

gm

– 2006 óta adjuk át ezt a presztízsdíjat, amely kifejezi a Szegedi Tudományegyetem értékrendjét, múltját, jelenét és jövővel kapcsolatos stratégiáját is. A CAS Kft. alkalmazottainak több mint egyharmada az SZTE-ről került ki, támogatja a cég az SZTE képzéseit, kutatásait és a hallgatók versenyeken való részvételét is, ezen felül alapítványi támogatást is juttat. A cég értékrendje, működése, tevékenysége és egyetemmel való kapcsolatrendszere megerősíti, hogy érdemes befektetni a Szegedi Tudományegyetem hallgatóiba, hiszen az haszonnal térül meg a későbbiekben. Számunkra nagyon fontos az iparral és a munkaerőpiaccal való együttműködésben az Alma Mater Mentorprogram, amely Magyarországon, felsőoktatási kategóriában egyedüliként nyerte el a Mentor Oscar-t, és Közép-Kelet Európában is unikális elismerésben részesült. Köszönöm a CAS Software Kft-nek, hogy az Alumni Mentorprogramban is aktívan részt vesz és azt, hogy hirdeti, hogy a Szegedi Tudományegyetembe érdemes befektetni. Ezt a befektetést szeretnénk ezzel a díjjal megköszönni – mondta el Prof. Dr. Görög Márta.

A díjat Belák Henriett, a CAS Software Kft. ügyvezetője vette át, aki elmondta, hogy náluk nem a folyosóra van felírva az emberközpontúság, hanem megélik azt a mindennapokban.

bh

– Nekem különösen fontos ez a díj, mert egyrészt elismerés, másrészt én is az SZTE Bölcsészettudományi Karon végeztem. Tanár végzettségű emberként a mai napig tartok tréningeket és részese vagyok különböző oktatási projekteknek. Számomra fontos, hogy a diákok az alapképzés után a mesterképzésre is tovább menjenek. Bármennyire hihetetlen, de egy bizonyos fokú alázat, kitartás és a tanulni vágyás szinte nélkülözhetetlen és szerintem nemcsak az IT-iparban, hanem minden más szegmensben. Több karral és intézménnyel vagyunk kapcsolatban, szorosan együttműködünk és nagyon sok támogatást kapunk. Köszönöm a díjat és köszönöm az SZTE oktatóinak támogatását, a hallgatók érdeklődését – mondta el a díj átvételekor Belák Henriett.

gmbh

A díjazottnak az SZTE Alma Mater a www.uniszegedalumni.com honlapján, online hírleveleiben és kiadványaiban kiemelt kommunikációs lehetőséget biztosít.

 

Az eddigi díjazottak:

2006: Siemens

2007: 3C Szeged Kft.

2008: GE Hungary Zrt. Healthcare K+F divízió

2009: a Sanofi Aventis magyar tagvállalata, a Chinoin Gyógyszer- és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt.

2010: iKron cégcsoport

2011: CAS Software Kft.

2012: ContiTech Rubber Industrial Kft.

2013: Bonafarm Csoport - Pick Szeged Zrt. és Sole Mizo Zrt.

2014: Morgan Stanley Magyaroszág Elemző Kft.

2015: Mol Group

2016: Givaudan Hungary Kft.

2017: Monguz Információ Technológiai Kft.

2018. NNG Szoftverfejlesztő és Kereskedelmi Kft.

2019. EPAM Systems Kft.

2020/2021. GriffSoft Informatikai Zrt.

2022. Pick Szeged Zrt.

2023: Goodwill Pharma Nyrt.

2024: CAS Software Kft.

 

SZTEinfo, Alma Mater

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek