Bezár

Hírarchívum

munkaeropiaci_kutatashoz_kep_Egyetemi_oldalra_Karrier_cikkhez

Mit vár el a munkaadó és mire számít a gyakornoki helyet vagy első munkahelyet kereső hallgató?

Mit vár el a munkaadó és mire számít a gyakornoki helyet vagy első munkahelyet kereső hallgató?

2023. május 22.
2 perc

Felmérést készít az SZTE Karrier Irodája a hallgatók és a gyakornoki helyet vagy állást kínáló munkaadók preferenciáiról. A kutatás az SZTE hallgatóit foglalkoztató cégeket a megfelelő munkaerő, a hallgatókat a számukra optimális munkahely megtalálásában segíti.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hallgatók és a munkáltatók preferenciáinak összehasonlító vizsgálata

Az RRF-2.1.2-21-2022-00012 azonosítószámú Komplex digitális modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt támogatásával a Karrier Iroda ez év tavaszán és a nyár folyamán felmérést készít a hallgatók és a munkaadók körében.

A vizsgálat kitér arra, hogy a hallgatók mikor, hogyan kezdenek neki a gyakornoki hely illetve állás keresésének, miben látják a folyamat nehézségeit, miben várnak segítséget, illetve milyen elvárásokat fogalmaznak meg a jövőbeli gyakornoki hellyel vagy munkahellyel kapcsolatban. Rákérdeznek arra is, hogy mely kompetenciáikat érzik erősnek, és melyek azok, amelyekben további fejlesztést tartanának hasznosnak az egyetemi képzés során.

A kutatást munkaerő-piaci oldalról is elvégzi a Karrier Iroda: az irodával kapcsolatban álló cégek körében felmérés készül arról, hogy milyen csatornákon keresztül találják meg a számukra megfelelő munkaerőt, milyen elvárásokat fogalmaznak meg a hallgatókkal szemben azok nyelvi, illetve digitális kompetenciái terén, melyek azok a soft skillek, amelyek további erősítésére lenne szükség az egyetemi tanulmányaik során. Beszámolnak arról is, hogy miben látják a frissdiplomás hallgatók foglalkoztatásának legfőbb előnyeit.

A Karrier Iroda a kutatás eredményeit felhasználva összehasonlító elemzést készít, a tanulmány elérhető lesz az SZTE karai számára.

A felmérés kérdőíves részét a Modulo rendszerében fejlesztett űrlap segíti, ezen kívül fókuszcsoportos interjú készül mind a hallgatók, mind a munkaadók körében.

A kutatásban való részvételre itt jelentkezhetnek a gyakornoki helyet kereső, itt pedig a diplomaszerzés kapujában álló végzős hallgatók, a kérdőívek kitöltésének határideje június 4-e.

A végzős hallgatók fókuszcsoportos interjún való közreműködését, melyre május 25-ig várják a jelentkezéseket, 4 órás álláskeresési workshop-pal jutalmazza az SZTE Karrier Iroda!

A felmérés megvalósulását az RRF-2.1.2-21-2022-00012 azonosítószámú, Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt támogatja.

A projekt Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének keretében valósul meg.

RRF_kedvezmenyezetti_infoblokk_keretes_1

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek