Bezár

Hírarchívum

SZTE_osztondijak

Ösztöndíjak az SZTE-n

Ösztöndíjak az SZTE-n

2023. január 26.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói részére számos egyetemi ösztöndíj elérhető. A fiatalok tanulmányi eredményük, szociális helyzetük, kiválóságuk alapján pályázhatnak különböző támogatásokra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE START ösztöndíj akár 150 ezer forint támogatás jelent az SZTE-re első helyen jelentkező középiskolásoknak. Az agrár-, mérnöki és természettudományokra épülő szakokra felvételizőket a munkaerőpiaci elvárásokkal összhangban az elbírálás során kiemelten kezelik.

Kiemelt jelentőségű a tanár szakokra jelentkezők támogatása is. Az SZTE idén először hirdette meg a Zirzen Janka ösztöndíjat a Gál Ferenc Egyetemmel együttműködve.

Az SZTE Junior Akadémia a szegedi önkormányzattal együttműködve minden évben meghirdeti az „Esélyt a Középiskolás Tehetségeknek” pályázatot, amellyel a kiemelkedő képességű, hátrányos helyzetű diákokat támogatja.

Az SZTE Eötvös Lóránd Kollégium a Szegedi Tehetség-HÍD program révén segíti a középiskolásokat.

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács évente kiírt Kiválósági Listája a már felvételt nyert hallgatókat segíti. A rangsor külön értékeli az alap-, mester-, valamint az osztatlan képzések hallgatóit, a sportolókat és művészeket. A hallgatói teljesítmények függvényében bronz, ezüst és arany fokozatú tagság érhető el, az egyes fokozatokhoz 20 és 80 ezer forint közötti Talent-ösztöndíjak társulnak.

Az SZTE hallgatói a tanulmányi ösztöndíj mellett kiemelt tanulmányi ösztöndíjra és szociális ösztöndíjra is pályázhatnak, csakúgy mint a városi tömegközlekedési tanulóbérletre.

osztondijak_szte


Az egyes karok külön is indítanak ösztöndíjakat, mint például az SZTE BTK Tandíjfelező Programja, vagy az SZTE GTK Tehetsége Ösztöndíj.

A szegedi egyetem hallgatóit alapítványok és vállalatok is támogatják ösztöndíjakkal. Ilyen például az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány, a ContiTech, a K&H, a Pick és az EPAM.

Mindemellett az SZTE hallgatói olyan országos ösztöndíjakra is sikeresen pályáznak, mint a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj, az ÚNKP, vagy az Igazságügyi Minisztérium Jogászösztöndíja.

További információkért látogassa meg az SZTE felvételi oldalát!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek