SZTE Info

EUGLOH_nyito

A EUGLOH szövetség tagjai tanácskoznak az egyetemi kreatív fejlesztésekről – Sir Ken Robinson emlékére

2021. március 3-án 17 órától az öt európai egyetemet tömörítő szövetség (EUGLOH) tagjai online osztják meg tapasztalataikat. A programot mindazoknak ajánlják a szervezők, akik érdeklődnek az innovatív pedagógia, a hallgatói motiváció és elkötelezettség témája iránt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2020 augusztusában elhunyt brit neveléstudósra, Sir Ken Robinsonra emlékezik a március első napjaiban zajló Imagine if… című nemzetközi fesztiválsorozat, melynek része a EUGLOH egyetemek képviselőinek beszélgetése. A Szegedi Tudományegyetem szervezésében az öt egyetem (Paris-Saclay Egyetem, Lundi Egyetem, Portói Egyetem, Ludwig Maximilan Egyetem és Szegedi Tudományegyetem) jó gyakorlatait hasonlítják össze.

 

Az egyetemi campus az oktatás, valamint a hallgatókat támogató és a fejlődésüket ösztönző eljárások komplex kölcsönhatását kínálja. Számos funkcióból és viselkedésből áll, amelyeket össze kell hangolni a hallgatói siker érdekében. Ez a panelbeszélgetés megmutatja, hogy az EUGLOH szövetség egyetemei hogyan viszonyulnak a hallgatókhoz, miként segítik a sikereiket.

 

Az online program kitér a hallgatóbarát egyetemek stratégiai megközelítéseire, foglalkozik azokkal a pedagógiai újításokkal, amelyek segítik a hallgatók beilleszkedését és sikeres életútját. Szó lesz a hallgatói elkötelezettség, a motiváció és az összetartozás érzésének növelése érdekében bevált gyakorlatokról, különös tekintettel a hallgatói szolgáltatásokban tapasztalható innovációkra, melyek a diákok sikerét és jólétét támogatják.

 

A beszélgetés moderátora Dr. Luke Millard, a skót Abertay Egyetem dékánja, aki maga is a hallgatóbarát egyetemi megközelítés szakértője.

 

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni március 2-ig ezen a felületen lehet: https://www.eugloh.eu/events/imagine-if-panel-discussion

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.