Bezár

Hírarchívum

044A1519-2

Az SZTE olimpikonjait köszöntötték

Az SZTE olimpikonjait köszöntötték

2021. augusztus 19.
3 perc

Ünnepségen köszöntötték az SZTE alumnáját, Kárász Annát és a jelenleg is a Szegedi Tudományegyetemen tanuló Nádas Bencét 2021. augusztus 19-én az MVM Zrt. szegedi központjában. Kárász Anna olimpiai bajnoki címmel, Nádas Bence pedig egy értékes 4. és egy 7. helyezéssel tért haza a Tokiói Játékokról. „Nagyon szép volt, hajrá nektek, öröm és jó dolog, hogy része lehettünk ennek a játéknak és a csapatnak.” – köszöntötte a sportolókat Dr. Szentkereszty Ákos az MVM Szeged VE elnöke

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Újabb taggal bővült a Szegedi Tudományegyetem olimpiai bajnokainak sora. Kárász Anna a kajak négyesek között lett aranyérmes Tokióban, ahol az SZTE-n végzettek közül majdnem döntőbe jutó, korábban olimpiai bronzérmt szerző, Márton Anita és a japán fővárosban 7. helyen záró, Dr. Nagy Péter is tagja volt a magyar küldöttségnek. A jelenleg is az SZTE Mérnöki Karán tanuló Nádas Bence két számban is indult a férfi K-2 1000 méteren és K-4 500 méteren.


Kárász Anna bekerült az aranynégyesbe és a Szegedi Tudományegyetem „történelemkönyvébe” is. Az SZTE GTK gazdálkodás és menedzsment szakán, 2015-ben végzett, négyszeres világbajnok kajakos, a Tokiói Olimpián egyéni versenyszámban, a legrövidebb távon, 200 méteren is rajthoz állt, ahol a 16. helyet szerezte meg. Az MVM Szeged VE versenyzőjének fő száma azonban a női K-4 500 méter volt, ahol magabiztosan győzött Kozák Danuta, Bodonyi Dóra és Csipes Tamara társaságában.


A kajak párosok ezer méteres versenyében negyedik lett Nádas Bence, az SZTE Mérnöki Kar hallgatója. Ebben a számban az újdonsült olimpiai bajnokkal, Kopasz Bálinttal alkottak egy egységet. Mindössze két hónappal a Játékok előtt ültek össze, így az, hogy éppen csak lemaradtak a dobogóról, minden várakozást felülmúló eredmény.


Bence négyes hajóban is rajthoz állt, ahol a Tótka Sándorral, Csizmadia Kolossal és Béke Kornéllal kiegészülő egység döntőbe jutott és a rendkívül szoros futamban a hetedik helyen ért célba.

 

044A1616-2

 

A sportolókat 2021. augusztus 19-én  délelőtt, egyesületük névadó szponzorának szegedi központjában köszöntötte Dr. Szentkereszty Ákos az MVM Szeged VE elnöke és Petrovics Kálmán az MVM Szeged VE klubigazgatója. Petrovics Kálmán kiemelte beszédében, ahogy az egyesület szlogenje is mondja, „bajnokokat nevelünk”. Minden egy csapatmunka eredménye, amiben csak lehet, támogatják a bajnokokat, a hosszútávú célokeléréséhez. A beszédeket követően köszöntő ajándékot, adtak át a bajnokoknak és edzőiknek.


Kárász Anna elmondta: örül, hogy a befektetett munka végre megtérült és valóra vált az álma. - Még nem sikerült teljesen felfognom, hogy olimpiai bajnok vagyok. Nem változott semmi, mégis változott valami, mert végre elértem azt, amit akartam. Leesett rólam egy olyan teher, amit évekig cipeltem, és amiért évekig dolgoztam.  – hallottuk Kárász Annától. Edzője, Kovács László könnyeivel küszködve, elérzékenyülve annyit mondott: „Nagyon szép volt”.


Nádas Bence kiemelte, hogy a verseny nagyon sok erőt adott neki. Jó szívvel gondol vissza a 4. helyre. Amellett, hogy fantasztikus hely és eredmény, hatalmas motiváció erő. Már most a következő megmérettetésre készül. Edzője Hüvös Viktor elmondta: „Bence speciális versenyző, mert 17 éves kora óta, amilyen távra készítem, azon a maximumot hozza.”


Bence, aki az SZTE Mérnöki karán élelmiszer mérnökként tanul azt is elárulta, hogy, az élsport után az alapszak elvégzését követően, mesterszakon szeretné folytatni tanulmányait, mert hosszú távú tervei között szerepel, hogy egészséges élelmiszerek termékfejlesztésén dolgozzon.


 

SZTEinfo

Fotó: Sahin–Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek