SZTE Info

altgyak_2021_1_fejlec

Alternatív gyakornoki program

2021. szeptember 12-ig várja az SZTE Karrier Iroda népszerű Alternatív Gyakornoki Programja a hallgatók jelentkezését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mi az az Alternatív Gyakornoki Program?


Az SZTE Karrier Iroda és az SZTE Oktatási Igazgatóság közös projektben dolgozta ki a nem kötelező, alternatív gyakornoki programot 2015-ben. Az alternatív gyakornoki program tanrendi, általánosan művelő kurzusként kerül meghirdetésre a Szegedi Tudományegyetem karain, biztosítva ezzel az egyetemi képzésbe való integrációt. (Alternatív Gyakornoki Program néven, 2 kreditet érő, szabadon választható kurzusként veheted fel a Neptunban.)


Mi a célja?


A projekt célja, hogy az SZTE hallgatói az elhelyezkedéshez egyre inkább szükséges, munkatapasztalat útján elsajátítható tudásra tegyenek szert. A programmal egyrészt azokat a diákokat célozzák meg, akiknek nincs kötelező szakmai gyakorlata, másrészt pedig azokat, akik szívesen próbálnák ki magukat több/más, esetleg saját szakjukhoz kevéssé kapcsolódó, de őket inspiráló területen - egyfajta pályaorientáló jelleggel.


Miért jó ez Neked hallgatóként?


Gyakorlati tudást, tapasztalatot szerezhetsz, amely a legtöbb álláshirdetésben alapkritérium. Megismered a szervezeti és munkahelyi kultúrát.

● A gyakornoki program kulcsfontosságú kapcsolati tőke kiépítését, bővítését segíti elő, ami nélkül manapság nehéz boldogulni.

Kompetenciáid fejlődnek, új készségeket sajátítasz el. Megerősítést kapsz arról, hogy adott terület tényleg Neked való-e.

● Egy mentort kapsz magad mellé, aki különböző feladatokkal segít hozzá a tapasztalatszerzéshez és visszajelzéssel segíti fejlődésed.


Fogadóhelyek listája:

https://u-szeged.hu/sztekarrier/alternativ-gyakornoki/fogadohelyek


A jelentkezéssel kapcsolatos további részletek az SZTE Karrier Iroda honlapján.
SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.