Bezár

Hírarchívum

altgyak_2021_1_fejlec

Alternatív gyakornoki program

Alternatív gyakornoki program

2021. augusztus 30.
2 perc

2021. szeptember 12-ig várja az SZTE Karrier Iroda népszerű Alternatív Gyakornoki Programja a hallgatók jelentkezését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mi az az Alternatív Gyakornoki Program?


Az SZTE Karrier Iroda és az SZTE Oktatási Igazgatóság közös projektben dolgozta ki a nem kötelező, alternatív gyakornoki programot 2015-ben. Az alternatív gyakornoki program tanrendi, általánosan művelő kurzusként kerül meghirdetésre a Szegedi Tudományegyetem karain, biztosítva ezzel az egyetemi képzésbe való integrációt. (Alternatív Gyakornoki Program néven, 2 kreditet érő, szabadon választható kurzusként veheted fel a Neptunban.)


Mi a célja?


A projekt célja, hogy az SZTE hallgatói az elhelyezkedéshez egyre inkább szükséges, munkatapasztalat útján elsajátítható tudásra tegyenek szert. A programmal egyrészt azokat a diákokat célozzák meg, akiknek nincs kötelező szakmai gyakorlata, másrészt pedig azokat, akik szívesen próbálnák ki magukat több/más, esetleg saját szakjukhoz kevéssé kapcsolódó, de őket inspiráló területen - egyfajta pályaorientáló jelleggel.


Miért jó ez Neked hallgatóként?


Gyakorlati tudást, tapasztalatot szerezhetsz, amely a legtöbb álláshirdetésben alapkritérium. Megismered a szervezeti és munkahelyi kultúrát.

● A gyakornoki program kulcsfontosságú kapcsolati tőke kiépítését, bővítését segíti elő, ami nélkül manapság nehéz boldogulni.

Kompetenciáid fejlődnek, új készségeket sajátítasz el. Megerősítést kapsz arról, hogy adott terület tényleg Neked való-e.

● Egy mentort kapsz magad mellé, aki különböző feladatokkal segít hozzá a tapasztalatszerzéshez és visszajelzéssel segíti fejlődésed.


Fogadóhelyek listája:

https://u-szeged.hu/sztekarrier/alternativ-gyakornoki/fogadohelyek


A jelentkezéssel kapcsolatos további részletek az SZTE Karrier Iroda honlapján.




SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek