DHT_borito2

Gyárlátogatásokkal és főzőversennyel telt a Szakmai Klubosok csapatépítője

2022. október 27-28. között került megrendezésre a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán tanuló Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub aktív tagjai számára rendezett kétnapos csapatépítő rendezvény.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának és a Bonafarm Cégcsoport együttműködésének köszönhetően 9. félévét kezdte meg 2022. őszén a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub működése. A hagyományok szerint minden félévben kétnapos csapatépítő rendezvénnyel próbálja a cégcsoport a szakmai klub hallgatóit közelebb hozni egymáshoz, illetve megismertetni a hallgatókat tagvállalataival.


Gyárlátogatás több szegmensen át

A klubtagok első napjának nagy része gyárlátogatással telt. Először a Pick Szeged Zrt. alsómocsoládi telephelyét nézhették meg, ahol a nemespenész nélküli szalámik és kolbászfélék gyártása folyik. A hallgatók számára kivételes élmény volt ezen belül, hogy az érlelő helységekbe és a füstölő kamrákba is betekinthettek és bemehettek. Ezt követően a Dalmand Zrt. bábolnai takarmányüzemét látogathatták meg. Itt is rengeteg hasznos információval gazdagodtak a klubtagok, és minden felmerülő kérdésükre választ kaptak.


A csapatépítő másnapján Marcalira utazott a csapat, ahol a Sole-Mizo Zrt. tejüzemében vezették körbe a hallgatókat, ahol a túró rudi gyártás folyik. Termékpaletta kóstolóval, valamint az üzem történetének megismerésével kezdték a szakmai klub tagjai a látogatást. Ezt követően az üzemben végig haladtak a gyártóvonalakon, ahol a dolgozók jó kedvvel, mosolyogva dolgoztak, ezért is találták különlegesnek ezt az üzemet.


Főzőverseny a hagyományok mentén

Az első nap üzemlátogatásait követően egy főzőversenyt rendeztek a hallgatók, ahol a véletlenszerűen kiválasztott csapatok kötetlen beszélgetés mellett megmérettették kulináris képességeiket. A vacsoracsata végén a vendégek, azaz volt alumini klubtagok kiválasztották a győztes ételt. Chilis bab, lecsó és slambuc ételek elkészítése volt kisorsolva a csapatok között. Mindhárom étel isteni finomra sikeredett a zsűritagok véleménye alapján, így minden csapat jutalmul egy üveg bort kapott.


A vendégül hívott alumini klubtagok a főzésben való segédkezés mellett megosztották szakmai tapasztalataikat a jelenlegi hallgatókkal. Töröcsik Renáta, Ritecz Ákos és Kathi Konrád szintén a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán végeztek és a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub aktív tagjai voltak 3-4 féléven át.


Kellemes élményekkel gazdagodva alakult eggyé a csapat

A Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub tagjai úgy vélik, hogy nagyon jól sikerült a közösen eltöltött, csapatépítő két nap. Nemcsak szakmai kérdésekre kapott válaszokkal és újonnan szerzett gyakorlati tudással, de rengeteg kellemes élménnyel gazdagabban, csapatként jobban összekovácsolódva térhettek haza. A vacsoracsata után hajnalig tartó táncolás és beszélgetés valóban összehozta a csapatot.


A munka tovább folytatódik

Ahogy korábban már írtuk; az idei félévben a sertésfeldolgozó ágazat termékportfoliójának bővítéséhez szükséges beruházásokkal kapcsolatos stratégiai döntések meghozatalaiban segédkeznek a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub tagjai. Az aktuális projektjüket igen sokrétűnek tartják; több témakörre fókuszálnak és több feladaton dolgoznak egyszerre, hogy lépést tudjanak tartani a rendelkezésre álló idővel. Jelenleg a kereskedelem és marketinggel, a beruházás mértékével és a versenytársak átvilágításával foglalkoznak az aktív klubtagok.


A projektmunkán kívül különböző előadásokon, tréningeken vesznek részt hétről-hétre a szakmai klub tagjai. Az előadásokat, tréningeket kivétel nélkül nagyon hasznosnak és érdekesnek találják a hallgatók. Nagyon motiválónak találják ahogy a szakmáról beszélnek az előadók. Látják a szenvedélyt rajtuk és azt, hogy szeretik, amit csinálnak.

Szöveg: Újvári Gréta

Korábban írtuk:

Termékportfólió bővítésén dolgoznak a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub hallgatói