Legyel_egy_napra_egyetemista

Legyél 1 napra szegedi egyetemista! - Tölts egy napot a SZTESÓKkal

A Szegedi Tudományegyetem egyedülálló lehetőséget hirdet minden végzős középiskolás számára. A "Tölts egy napot a SZTESÓKkal" programra jelentkezők közül 12 diák 1-1 napra betekintést nyerhet egy egyetemista mindennapjaiba.

Kíváncsi vagy rá, milyenek egy egyetemista hétköznapjai? Érdekel, merre jár, kivel találkozik, hogy telik egy órája? Hol tanul és leginkább: hol szórakozik? Jelentkezz programunkra: legyél egy napra szegedi egyetemista! - Tölts egy napot a SZTESÓKkal!

A SZTESÓ magával visz téged az előadásaira, gyakorlataira, és az egyéb szabadidős tevékenységeire. A rengeteg élményt azonnal posztolhatod is! Nem is akárhova: a SZTESÓK Instagram oldalára!

A program betekintést enged a szegedi egyetemisták mindennapjaiba személyesen 1 diáknak, online pedig mindenkinek. Az SZTE fő célja, hogy tisztább képet adjon arról, hogy milyen is egyetemistának lenni Szegeden.

Választható karok és dátumok

Kar

Dátum

Gazdaságtudományi Kar

2022. november 15.

Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar

2022. november 16.

Természettudományi és Informatikai Kar

2022. november 17.

Mérnöki Kar

2022. november 21.

Gyógyszerésztudományi Kar

2022. november 22.

Juhász Gyula Pedagógusképző Kar

2022. november 28.

 

Főbb lehetőségeid:

  • Részvétel a SZTESÓK által látogatott órákon (előadás, gyakorlat)
  • Egyetemista élet napi rutinjába való betekintés
  • SZTESÓK Instagram oldal kezelés
  • Életre szóló élmények gyűjtése


Jelentkezz, ha:

  • 12. évfolyamos diák vagy
  • Szegedre utazást meg tudod oldani
  • Instagram aktív, jártas felhasználója vagy
  • Instagram napi történetekben szívesen szerepelsz
  • Kreatív, innovatív szemléleted van
  • Nem félsz a szerepléstől, kamerától


A kiválasztásnál előnyt jelent:

  • A motivációs levél mellé csatolt max. 1 perces bemutatkozó videó, amiben meggyőzöl minket arról, hogy miért téged válasszunk.

 

Amit kínálunk:

  • Egész napos mentorálás a SZTESÓK részéről
  • Ebéd
  • Betekintés a szegedi egyetemi életbe
  • Fiatalos légkör
  • Jó hangulat és maradandó élmények

 

Jelentkezés módja:


Jelentkezési határidő: 2022. november 9. 23:59

Jelentkezni egy max. 1 oldalas fényképes motivációs levéllel lehet e-mailben.

Tartalma:

  • Bemutatkozás
  • Miért az adott kar, szak érdekel?
  • Miért válasszunk téged?
  • Mi motivál abban, hogy a Szegedi Tudományegyetem hallgatója legyél?
  • bármi egyéb, amit fontosnak tartasz.

 

 

SZTEinfo

 

 


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.


Sisak_MagdolnaSisák Magdolna - GTK, pénzügy-számvitel

Azért jöttem ide, mert nővérem is gazdasági szakon végzett, és mondta, hogy ez előnyös a munkaerőpiacon, mert elég jó helyen tudott vele elhelyezkedni. Eddig nincsenek negatív élményeim, bár sokat kell tanulni, de tetszik nagyon a kar, és maga a szak is, ajánlom másoknak is. Diákközpontú, gyakorlatias az oktatás, hasznos ismeretekre teszünk szert.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.