Bezár

Hírarchívum

Nadas_Bence_EB3

Európa-bajnok az SZTE Mérnöki Kar hallgatója

Európa-bajnok az SZTE Mérnöki Kar hallgatója

2022. augusztus 24.
1 perc

A kajak kettesek 500 méteres versenyszámában lett Európa-bajnok Nádas Bence, az SZTE Mérnöki Kar élelmiszermérnök szakos hallgatója, a müncheni multisport Európa-bajnokságon, Kopasz Bálinttal. Hamarosan itt a 2024-es párizsi olimpia kvalifikációs időszaka, amire eddig nagyon sikeres a sportoló felkészülése.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A közelmúltbeli világbajnokságot követően, múlt héten Európa-bajnok lett Nádas Bence, az SZTE Mérnöki Kar hallgatója. Az MVM Szeged versenyzője a kanadai kajak-kenu világverseny után, a müncheni multisport Európa-bajnokságon is aranyéremmel zárt. A Nádas Bence - Kopasz Bálint duó a K-2 500 méteres, olimpiai versenyszámban így minden jelentős megmérettetésen az élen végzet.

„A világbajnoki cím után az, hogy sikerült megnyernünk az Európa-bajnokságot K-2 500 méteren azt jelenti, hogy nem véletlen történt, hanem érett, profi és higgadt versenyzés eredménye ez a két bajnoki cím” – tudtuk meg Nádas Bencétől.

.

Nadas_Bence_EB1

A győzelem után így nyilatkozott az SZTE hallgatója: „Amit előre elképzeltem, hogy a többi hajó hogyan fog mozogni, az be is vált, a németek „kamikaze” taktikával indultak. Gyakorlatilag ugyanazt a pályát csináltuk, mint két hete, Kanadában. Nagyon jól tudunk együtt dolgozni Bálinttal, így a versenyekre mindig kijön a jó forma” – mondta el a közmédiának.

A férfiaknál a K-2 500 méteres versenyszám szerepel a 2024-es párizsi olimpia műsorán, így az idei eredmények alapján Nádas Bence és Kopasz Bálint komoly esélyessé lépett elő.  Jelenleg a jövő évi kvalifikációs versenyekre készül az SZTE hallgatója.

SZTEinfo – Mátó Gábor

Fotó: MKKSZ Facebook

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek