Bezár

Hírarchívum

20210319_120225_tn

Második helyen végzett az SZTE Mérnöki Kara a II. Future City Hackathonon

Második helyen végzett az SZTE Mérnöki Kara a II. Future City Hackathonon

2021. március 22.
2 perc

Az okos városok és Szeged közlekedésének fejlesztéséért szállt versenybe a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának csapata a SASMOB Szeged megmérettetésén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Mérnöki Karának jól szervezett, kreatív csapata Szeged közösségi közlekedésének optimalizálásával kapcsolatosan mutatott be pályaművet a II. Future City Hackathonon. Olyan innovatív megoldással álltak elő, amely a közlekedési eszközök számának tervezésére, különböző járatok megszervezésére, a jogosulatlan járműhasználók számának csökkentésére nyújthat megoldást. Emellett az utasok, várakozók száma is megbecsülhető vele, valamint a közlekedési eszközök valós ideje is nyomon követhető egy mobilalkalmazás által, hogy az utazókat még naprakészebb információkkal láthassák el.


IMG_20210318_133943_tn


A SASMOB Szeged hackhatonjának célja az volt, hogy a résztvevők olyan kreatív, költséghatékony, innovatív ötlettel álljanak elő, melyeknél a legújabb technológiai újtásokat kihasználva, a különböző Greenformers applikációkkal együttműködni képes, vagy épp ezekre épülő és a jövőben meg is valósítható koncepcióval álljanak elő. A 2021. március 18-19-én megrendezett ötletversenyt a fenntarthatóság és az okos városok fejlesztésének jegyében rendezték. A megmérettetésen 2-4 fős csapatok jelentkezését várták bármely területről, képzési- és munkahelytől függetlenül. A versenyzőknek mindösszesen 24 óra állt rendelkezésre az ötletük kidolgozására.


A SZTE Mérnöki Kar „Future Leaders” neveztű csapatának tagjai: Berta Luca, Jákói Zoltán, Lennert József, Újvári Gréta. A teamet a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának oktatói segítették a verseny során. Többek között köszönik a segítséget Dr. Bencsik Dórának, Csikós Sándornak, Forrai Sándornak és Dr. Simon Jánosnak.


IMG_20210318_121133_tn


A versenyzők elmondásuk szerint nagyon jól érezték magukat a megmérettetésen. Megfelelően fel tudták osztani és szervezni a munkájukat. A rövid határidő ellenére is egy színvonalas pályamunkát tudtak prezentálni, és úgy érzik az idejüket is megfelelően tudták beosztani. Terveikben szerepel, hogy további hasonló versenyeken is részt vesznek, hiszen szeretnek különböző témákban ötletelni, hogy ezzel fenntarthatóbbá, modernebbé, élhetőbbé tegyék környezetünket, életünket.


SZTEinfo – Újvári Gréta


Korábban írtuk:

Innovatív megoldásokkal nyert az SZTE MK két csapata a Hackathonon

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek