SZTE Info
felhivas

FELHÍVÁS COVID VÉDEKEZÉSBEN VÉGZENDŐ ÖNKÉNTES SEGÍTŐI TEVÉKENYSÉGRE

A Szegedi Tudományegyetem önkéntes hallgatók jelentkezését várja a COVID védekezéshez nélkülözhetetlen egészségügyi tevékenység adminisztrációjának és logisztikájának támogatására a következő feladatokra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hallgatók!

 

A COVID-19 vírus tüneteivel rendelkező emberek mintavételének napi száma meghaladta Magyarországon a nyolcezret, amely az Országos Mentőszolgálat munkatársaira óriási terhet ró, ezért az Önök segítségét kérjük.

 

A Szegedi Tudományegyetem önkéntes hallgatók jelentkezését várja a COVID védekezéshez nélkülözhetetlen egészségügyi tevékenység adminisztrációjának és logisztikájának támogatására a következő feladatokra:

 

  • gépjárművezetés (B kategória)
  • űrlapkitöltés, adatrögzítés, adatellenőrzés
  • szűréssel kapcsolatos egyéb ügyintézés

 

A felhívásra a Szegedi Tudományegyetem minden hallgatója jelentkezhet a MODULO űrlapon, amely ide kattintva érhető el.

 

Az egészségügyi képzésekben résztvevő hallgatók részére az egészségügyi ellátást segítő önkéntes tevékenységre történő felhívások a kari honlapokon kerülnek elhelyezésre.

 

Az önkéntes segítői tevékenységre jelentkező hallgatók számára az SZTE vezetése a szükséges rugalmasságot fogja tanúsítani és mindent megtesz annak érdekében, hogy tanulmányaikat az eredeti féléves tanrend szerint időben folytassák, illetve fejezzék be.

 

Távollétük az Országos Mentőszolgálat igazolása birtokában természetesen igazoltnak tekintendő.

 

A jelentkezés önkéntes, ugyanakkor kérjük, fontolják meg, hogy valamennyiünk egészségének megőrzése érdekében mekkora jelentőséggel bír, ha a Szegedi Tudományegyetem hallgatói minél nagyobb számban vesznek rész a védekezésben.

 

Kérjük, a fentiek figyelembevételével jelentkezzenek minél többen az önkéntes munkára!


Számítunk Önökre!


Üdvözlettel:

 

 

Dr. Lengyel Csaba

elnök

Szent-Györgyi Albert Klinikai KözpontDr. Törőcsikné Dr. Görög Márta

dékán

Állam- és Jogtudományi Kar


Dr. Döbör András

dékán

Juhász Gyula Pedagógusképző Kar


Dr. Nátyi Róbert

dékán

Bartók Béla Művészeti Kar


Dr. Mikó Edit

dékán

Mezőgazdasági Kar


Dr. Gyenge Zoltán

dékán

Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar


Dr. Bíró István

dékán

Mérnöki Kar


Dr. Kovács Péter

dékán

Gazdaságtudományi Kar


Dr. Horváth Dezső

dékán

Természettudományi és Informatikai Kar


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.