SZTE_levendula_rozsa

Levendula és Rózsa Napok a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében

Levendula és Rózsa Napokat tartanak június 27-én, és 28-án az SZTE botanikus kertjében. Az SZTE Füvészkert és az SZTE NKI Kulturális Iroda közös rendezvénye színes kulturális programokkal, koncertekkel, növénybemutatóval és kézműves vásárral várja az érdeklődőket.

A kétnapos rendezvényen színvonalas és érdekes programok sokaságával telik meg a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje, a levendula és a rózsa jegyében.


A programkínálatban számos koncert, gyerekeknek szóló előadások, táncműhely és méhészeti bemutató is szerepel. Az ismeretterjesztő előadásokon és bemutatókon bárki számára megismerhetővé válnak a középkori gyógynövénykertek titkai, a méhészet rejtelmei, a rózsák fajtái és jelképei, vagy a szappankészítés története, újra és újra visszatérve a hétvége főszereplőihez, a levendulához és a rózsához.


SZTE_levendula_2020_program


Koncertet ad többek között a Terebes zenekar, a Benedekfi-testvérek, az Smyrna zenekar, a Meszecsinka Duó és Tandi Flora énekesnő. A táncbemutatókról a Bánát Néptáncegyüttes és a Cuháré Táncegyüttes gondoskodik, fellépnek a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészei, a Népzenei Kamaraműhely és a Piarista Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A legkisebbeknek pedig a Grimm-Busz Színház és a Csiga Duó kínál gyermekműsorokat.


A részletes program és a jegyárak a VII. Szegedi Levendula és Rózsa Napok hivatalos honlapján olvashatók.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.




Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.