veradas

Véradásara hívja gólyáit és az egyetemi polgárokat az SZTE

A Szegedi Tudományegyetemen 2020. augusztus 31-én kezdődik a beiratkozási hét, a gólyák a József Attila Tanulmányi és Információs Központban iratkozhatnak be. Az SZTE vezetősége arra kéri az elsőéveseket, hogy adjanak vért, ezzel segítve a régiós vérhiány csökkentését.

A beiratkozási hét minden évben nagy esemény a szegedi egyetem elsőévesei életében: a gólyák akkor költöznek Szegedre, elkezdik belakni a várost, és elintézik az egyetemi életükkel kapcsolatos fontos teendőket is. A beiratkozás helyszíne hagyomány szerint idén is a József Attila Tanulmányi és Információs Központ, ahol az ügyintézés mellett véradásra is várják a gólyákat és az SZTE polgárait.

 

A Szegedi Tudományegyetem polgárai között nagyon sokan vannak, akik évente többször adnak vért, erre most is nagyon nagy szükség van, hogy zökkenőmentes legyen az SZTE egészségügyi intézményeinek vérkészítmény ellátása: a Szegeden levett vér jelentős része ugyanis a helyi klinikákra kerül.

 

Vért minden egészséges 18 év feletti felnőtt adhat. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, a lakcímkártya és a TAJ kártya is. Véradásra augusztus 31., hétfőtől szeptember 4., péntekig, reggel 8 órától délután fél 5-ig várják a gólyákat, és mindenki mást, aki szeretne megmenteni három életet. Az önkéntes véradók segítségét ajándékokkal köszönik meg a szervezők.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.



Spitzer BarbaraSpitzer Barbara – BTK – anglisztika

Szeged és a Szegedi Tudományegyetem is nagyon diákközpontú. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás, mint más egyetemeken, és rengeteg lehetőséget kínál a hallgatóinak. Ugyanez elmondható a városról is, hiszen rengeteg kedvezményt adnak a diákoknak, melyekkel nagyon sokat lehet spórolni. Így pedig egy kicsit az egyetemista élet is könnyebbé válik.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.