SZTE Info

Új oldal az online oktatással kapcsolatos tudnivalókról

Új, az online oktatással kapcsolatos felületet hoztak létre az SZTE-n, hogy egy helyen legyen elérhető a március 23-a óta működő digitális oktatással kapcsolatos minden fontos információ.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az online oktatással kapcsolatos információkat gyűjtötte össze egy új, az SZTE honlapjának főoldaláról elérhető aloldalon az SZTE Oktatási Igazgatóság. Az Online oktatás oldalon minden fontos tudnivaló megtalálható, amely a digitális oktatással kapcsolatban a hallgatókra és az oktatókra vonatkozik.


Az oktatóknak szóló aloldalon elérhető a CooSpace-es fórum, ahol az oktatók kérdéseket tehetnek fel a digitális oktatással kapcsolatban. Emellett a Couersera-val kapcsolatos főbb információkat is összegyűjtötték az oldalon. Az SZTE oktatói számára ezen kívül elérhető a Távoktatási Operatív Bizottság összes tájékoztató levele, melyek a digitális oktatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat tartalmazzák. Az Elektronikus Tananyag Archívummal kapcsolatos minden információt összegyűjtöttek az oldalon, illetve az ajánlott könyvtári elektronikus szakirodalmi forrásokat is megtekinthetik az oktatók.


A hallgatóknak szóló menüpontban elérhető a CooSpace-szel és a Coursera-val kapcsolatos minden fontos tudnivaló és segítség. Ezen kívül a Távoktatási Operatív Bizottság hallgatóknak szóló tájékoztató levelei is megtalálhatók az oldalon. A hallgatók ezeken kívül az SZTE Klebelsberg Könyvtár és az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó tájékoztatói leveleit is elolvashatják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.