SUSTA_borito22

SUSTA multiplikációs esemény

Az Erasmus+ K2 program keretében a SUSTA (Teaching Sustainability in Higher Education in the Field of Economics and Management 2020-1-PL01-KA203-081980) projekt részeként multiplikációs eseményre került sor 2022. augusztus 31-én.


A dékáni köszöntőt követően élőadások hangzottak el a projekt céljairól, célcsoportjairól, célkitűzéseiről, az eddig megvalósult eseményekről és a tervezett eredményekről. Az előadók (Dr. Gál József, Dr. Kis Krisztián és Dr. Nagy Sándor) a készülő fenntarthatósági témakörű tananyag kapcsán rámutattak a fenntarthatóság tanításának fontosságára, a tudatosság kialakítására és a fenntarthatósággal foglalkozó programok tanítási tartalmának fejlesztési szempontjaira. Bemutatásra került néhány esettanulmány is, melyek a gyakorlatba átültetés módszertanához adtak segítséget. A délutáni kerekasztal beszélgetés során a fenntarthatóság tanításával kapcsolatos jó gyakorlatok megosztására került sor.
A rendezvényen részt vettek partneregyetemek, szakképzési intézmények valamint civil szervezetek által delegáltak, és a versenyszféra képviselői is.