23_Cenetsie1

CENETSIE workshop Prágában

2022. május 24-25 között zajlott a prágai Közgazdasági és Üzleti Egyetem szervezésében, a CENETSIE projekt keretében megrendezett fenntarthatósági workshop, melyen a Mérnöki Menedzsment és Ökonómiai Intézet munkatársai, Dr. Gál József, Dr. Kis Krisztián és Dr. Nagy Sándor képviselték karunkat.

A CENETSIE projekt (http://cenetsie.ue.poznan.pl/) keretében megvalósult workshop alkalmat teremtett a fenntarthatósággal és a kutatással kapcsolatos eddig megvalósult feladatok összegzésére, valamint a közös kutatási tervek és a jövőre vonatkozó munkák megvitatására. A workshop keretében tapasztalatok megosztására és kutatási témák fejlesztésére került sor a következő területeken: a fenntartható fogyasztás és annak makro- és mikrogazdasági hatásai; vállalati társadalmi felelősségvállalás; megosztásos gazdaság, fenntartható gazdaság; társadalmi felelősségvállalási számvitel, társadalmi számvitel, integrált beszámolás, számvitel 4.0, a fenntartható fejlődést támogató adóeszközök; a vásárlók etikus és etikátlan magatartása; pénzügyi irányítás a fenntartható gazdaságban; a kriptovaluták használata és a fenntartható fejlődés; fenntartható fejlődés globális, regionális és helyi szempontból.


23_Cenetsie2


A workshop alkalmával a Poznani Közgazdasági és Üzleti Egyetem PhD hallgatói mutatták be kutatási eredményeiket: Konstantinos Madias „A fogyasztók intelligens vízmérők alkalmazási szándékának előrejelzői és használatuk viselkedési következményei - kutatási terv”, Szaban Márta „A Green Personal Care Products vásárlási magatartását befolyásoló fogyasztó által érzékelt akadályok azonosítása”, valamint Joanna Lemańczyk „A közös értékalkotás módszerének kutatása: mélyinterjúk” címmel tartott előadást a résztvevőknek.

 

A workshopon keretében a tervezett filmpályázattal kapcsolódó aktualitások megvitatására is sor került. A pályázat célja, hogy ösztönözze a projekt megvalósításában résztvevő partneregyetemek hallgatóit, hogy készítsenek rövidfilmet a Fenntartható fejlődés / Fenntarthatóság / Innovációk témakörben. A versenyek várhatóan január 1-jén kezdődnek, a határidő június 15.