ERC

Első helyezés az Edu Robotics Cup versenyen

Első helyezést ért el az SZTE Mérnöki Kar csapata az Edutus Egyetem által meghirdetett Edu Robotics Cup versenyen.

Az ipari folyamatirányító rendszerek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó ATYS-CO Kft ösztönzésére AutomAtys néven indult a Mérnöki Kar duális hallgatóiból álló csapat az Edutus Egyetem robotikai versenyén. A csapat tagjai Atesán Alex, Kiri Gábor Gergő és Kulcsár Tamás, a csapat szakmai mentorálásra a cég képviseletében Szucsán László vállalkozott coach-ként. A csapat az Edu Robotics Cup Engineer Challenge kategóriájában nevezett, aminek keretében a versenyzők elsősorban programozásra helyezett hangsúllyal oldanak meg versenyfeladatokat, ugyanakkor a robotok összeállítása is fontos része a feladatnak. A kategóriában 12 országból, 4 korcsoportban nyílt lehetőség nevezést leadni, a versenyfeladat megoldására a 2022. január 13 és 2022. január 20 közötti időszak állt rendelkezésre. A megoldást tartalmazó videó és a robot programozásának dokumentációja a verseny platformjára került feltöltésre a megadott határidőre.

Az idei év versenyfeladatában a robotot a kapott, fekete-fehér négyzetekből álló versenypálya bármely pontjáról elindítva kellett mozgatni, olyan módon, hogy a csapat által előre meghatározott három tárgyat a feladatban megadott módon elmozdítsa. Egy tárgyat a pályáról teljesen ki kellett vinnie, két másik tárgyat pedig a térképen lévő piros négyzetekbe kellett eljuttatnia. A térképen szétpakolt 4x5 színű (piros, kék, sárga, zöld) lego kockák közül pedig 3 színt legalább egymáshoz kellett érinteni, de több pont eléréséhez egymásra pakolást is tartalmaznia kellett a megoldásnak. A teljes feladatra 1 perc állt rendelkezésre, időtúllépés esetén pontlevonás járt.

A csapat a versenyfeladat megoldása során számos kihívással szembesült, melyek leküzdése révén jutott el a feladat sikeres teljesítéséhez. A versenyen elért 1. helyezés a csapat számára egyúttal nevezési lehetőséget is teremtett a következő téli versenyre. Gratulálunk a kiemelkedő eredményhez, és sok sikert a következő megmérettetéshez