TDK-sok bemutatkozó eseménye, toborzás az SZTE Mérnöki Karán

2021. március 22-én online rendezték meg a TDK-sok bemutatkozó, toborzó eseményét a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán

A rendezvény szervezői Dr. habil. Zsótér Brigitta a kar tehetséggondozásért felelős dékáni megbízottja és egyben a kar TDT elnöke, valamint Joóné Muhi Piroska, a Tudományos Diákköri Tanács titkára üdvözölték az érdeklődő Mérnöki Karos hallgatókat. Joóné Muhi Piroska ismertetőt tartott a Tudományos Diákköri Tanács működéséről, rendezvényeiről, valamint arról, hogy hogyan lehet bekapcsolódni a TDT munkájába.

Ezt követően Dr. habil. Zsótér Brigitta felkérte a már tudományos diákköri munkába bevont online jelenlévő demonstrátorait: Újvári Grétát és Zaka László Norbertet a TDK népszerűsítő előadásuk megtartására. Újvári Gréta prezentációjából a résztvevők megtudhatták, hogyan épül fel egy TDK kutatás, hogyan lehet tudományos konferenciákon szerepelni. Továbbá mit kell tennie egy hallgatónak, hogy eljusson a publikálásig és az OTDK-ig? Zaka László Norbert elmesélte, hogy 5 féléve aktívan segíti a Tudományos Diákköri Tanács munkáját demonstrátorként. Ez idő alatt számos tudományos diákköri rendezvény lebonyolításában segédkezett; valamint elnyert két vállalati ösztöndíjat is. Mindketten arra ösztönözték a jelenlévő hallgatókat, hogy vegyenek részt a kari tudományos diákköri munkában.

 

 TDK11


TDK12

 

A rendezvény finanszírozásában közreműködött az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek rendezvényeinek támogatása” című és NTP-HHTDK-20-0001 számú pályázaton keresztül.


678