Robotikai konferencia részvétel pályázati forrásból

Mechatronikai és Automatizálási Intézetünk munkatársa, Dr. Sarcevic Péter 1,412 millió forint támogatásban részesült a 2021. évi Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett Tudományos Mecenatúra pályázat keretében, melynek segítségével két külföldi konferencián vehet részt 2022-ben.

2022. október 23 – 27. között Kiotóban kerül megrendezésre az IEEE/RSJ International Conference on Intelligent Robots and Systems (IROS), ami világviszonylatban az egyik legnagyobb és hatásában legjelentősebb robotikai kutatási konferencia. A rendezvény a nemzetközi robotikai kutatóközösség számára biztosít platformot az intelligens robotok és intelligens gépek vonatkozásában a jelenlegi tudásunk határait feszegető kérdések felfedezésére. Az IROS 2022 témája: „Beágyazott mesterséges intelligencia a szimbiotikus társadalom számára”. A technológiai szekciók és multimédiás előadások mellett az IROS-konferenciák panelbeszélgetéseket, fórumokat, workshopokat, oktatóanyagokat, kiállításokat és technológiai bemutató sétákat is biztosítanak a konferencia-résztvevők közötti eredményes diskurzus ösztönzése érdekében.

2022. október 9 – 12. között kerül sor az IEEE Conference on Systems, Man, and Cybernetics (IEEE SMC) konferenciára Prágában, melynek célja a technológiai innovációk és a mérnöki kiválóság előmozdítása a kibernetika, a rendszerek, az ember-gép interakció, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás területén való előmozdítása.

Gratulálunk a sikeres pályázathoz, és sikeres konferencia-részvételt kívánunk!